Eerst Breng-abri onthuld op halte Luchtvaart

Arnhem – “Schuytgraaf heeft nu de mooiste bushokjes in de stadsregio.” Dat zei de Arnhemse wethouder Martijn Leisink (Mobiliteit) 15 november bij de onthulling van de eerste abri in de Breng-stijl, gemaakt door het bedrijf Bordbusters.

Arnhem – “Schuytgraaf heeft nu de mooiste bushokjes in de stadsregio.” Dat zei de Arnhemse wethouder Martijn Leisink (Mobiliteit) 15 november bij de onthulling van de eerste abri in de Breng-stijl, gemaakt door het bedrijf Bordbusters.

In de stijl ‘Breng naar de Wal’ gaat op 9 december de nieuwe dienstregeling van start. Schuytgraaf is de eerste wijk die wordt voorzien van 10 abri’s met het ‘Breng’-beeld in een duurzaam, transparant bushokje: met o.a. zitbanken, led-verlichting en fietsenklemmen.

Tegels

Een Breng-tegel geeft de plek aan waar de chauffeur stopt. Een rolstoeltegel markeert de plaats waar gehandicapten gelijkvloers de bus kunnen ingaan, en een klanktegel wijst visueel gehandicapten de ingang van de bus. De haltebordjes zijn nu stralend wit en Arnhems blauw. De eerste Breng-abri werd onthuld op de halte Luchtvaart aan de rondweg in Schuytgraaf.
Reiziger staat centraal

Samen met wethouder Leisink opende Kees Luesink, bestuurder openbaar vervoer van de Stadsregio, de eerste abri. “Het wordt mooi in deze wijk en in de hele stadsregio. De reiziger staat centraal en moet een goed gevoel krijgen bij het OV-aanbod. Dat geldt zeker voor de kwaliteit van de haltes. Ze hebben nu echt een aantrekkelijke uitstraling. Arnhem is koploper en heeft de haltes op hoogte gebracht voor reizigers met een beperking”, aldus Kees Luesink. Connexxion (Hermes) is en blijft de vervoerder in de Stadsregio Arnhem Nijmegen onder de naam: Breng. In totaal zijn er ruim 2.000 halteplaatsen. Wethouder Martijn Leisink: “Bewoners van Schuytgraaf hebben jarenlang moeten wachten op fatsoenlijke bushaltes. Nu krijgen zij in één keer deze prima abri’s. Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat!”
Meer Breng-abri’s

Behalve in Schuytgraaf krijgen in Arnhem ook de nieuwe haltes van de lijnen 3, 8 en HOV-lijn 31 de Breng-abri’s. Geleidelijk aan verschijnen ze in heel de stadsregio. Hans Aldenkamp van Connexxion meldde dat Breng studeert op verdere verbeteringen in de toekomst: abri’s die van onder oplichten en voorzien zijn van een lichtstrook langs de busband. Wie de nieuwe abri op de halte Luchtvaart ziet, ziet de vooruitgang die nu tot stand is gebracht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen