Momentje Arnhem: Janneke

Foto: Rick Herrera

In ‘Momentje Arnhem’ benaderen wij opvallende of bijna onzichtbare, en andere interessante mensen, in de hoop ze te mogen verleiden tot een geïllustreerd interview, hopende dat ze ons willen verrijken met een glimp van hun leven. Onderhoudende verslagen die illustreren dat ieder mens een deur opent naar een andere wereld.

Naam : Janneke
Status : Getrouwd
Studie : A.M.A. (Academie Mens en Arbeid) aan de Hogeschool in Deventer.

Huidige werkzaamheden:
Janneke verzorgt de financiële administratie van twee schoenenwinkels en ook hun webshop. Ook houdt zij leveranties bij, inkomende facturen en bepaalt zij de prijsstelling (van voornamelijk de schoenen).

Momentje Arnhem_Janneke_Rick Herrera (2)

Beroepsmatige toekomstvisie/toekomstwens:
Eigen baas worden in een creatieve baan. Richtingen waaraan zij denkt (en ervaring heeft) zijn ‘vormgeving’, ‘stilering’, ‘binnenhuis-architectuur’ en ‘kleuradvisering’.

Persoonlijke toekomstvisie/toekomstwens:
Qua wonen| Buiten wonen, vrijstaand, grote tuin, kippen. Het idee van een boerderij en veel ruimte; geen koeien. Een geitje of een bok zou best wel eens kunnen. Eventueel verhuur van een paardenstal.

En de wens wat haar zelf betreft:
“Gelukkig blijven.”

Hobby’s:
Tekenen, schilderen, knutselen, freubelen en wandelen met de hond. Op dit moment is Janneke erg enthousiast over kleuren. Kleurplaten voor volwassenen (als onderstaand).

Momentje Arnhem_Janneke_Rick Herrera (3)

Muziek:
Sting: Sister Moon; Reden: Het melancholische, de combinatie van de muziek en zijn stem.

Film:
The big blue – Regisseur: Luc Besson. Met Jean Marc Barr en Jean Reno. De rode draad in deze film: De keuzes die je moet maken voor je eigen geluk.

Boek:
De bijbel en andere religieuze boeken. (Janneke komt uit een religieus gezin. Haar pa zaliger was ooit misdienaar. Vanuit die achtergrond weet zij het een en ander van de bijbel.) Reden: Zij vindt het belangrijk om de verhalen te kennen en daardoor bepaalde normen en waarden v.d. verschillende geloven te waarderen en te begrijpen.

Wat is je passie?
“Mijn gezin. Daar draait het voor mij om. Als die kerels gelukkig zijn dan ben ik gelukkig.” (Janneke is getrouwd met Harrald en heeft een zoon van 8, Jules.)

Momentje Arnhem_Janneke_Rick Herrera (4)

Wie of wat is er op dit moment voor jou belangrijk?
Mijn twee kerels.

Als je aan allebei eenzelfde boodschap zou kunnen geven, wat zou dat dan wezen?
Blijf bij jezelf. Durf jezelf te zijn. Laat je niet door een ander vertellen hoe je je leven moet leiden.

Fijn dat je aan dit interview meedeed Janneke!
Bij dezen mag je op je eigen ingegeven manier deze column afsluiten.

Momentje Arnhem_Janneke_Rick Herrera (5)

 

Interview, tekst en foto’s: Rick Herrera

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen