Onderzoek naar lichthinder stadsparken Arnhem

Foto:

Milieudefensie Arnhem is een onderzoek gestart naar het effect van lichthinder op dieren, planten en mensen in de stadsparken van Arnhem. In het onderzoek wordt ook bekeken of en welke maatregelen er nodig zijn tegen lichthinder. De uitslag van het onderzoek wordt begin volgend jaar verwacht en wordt aangeboden aan de gemeente. Belangstellenden worden opgeroepen mee te doen aan het onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de derdejaars student aan de Hogeschool Inholland in Delft Frank van Leeuwen. Hij volgt daar de opleiding Landscape and Environment management. Van Leeuwen onderzoekt het effect van licht in de Arnhemse stadsparken op dieren en planten. Hiervoor voert hij lichtmetingen uit in de Arnhemse parken. Ook onderzoekt hij welke stappen de gemeente en buurtbewoners kunnen zetten om lichthinder te verminderen. 
Uitnodiging
Inwoners van Arnhem en omstreken worden uitgenodigd om mee te doen met het onderzoek door het invullen van een enquête. De antwoorden op de 21 vragen moeten duidelijkheid geven wat mensen vinden van licht(hinder) en of er draagvlak is voor maatregelen die lichthinder tegengaan. De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in het eindrapport dat in februari 2015 gepubliceerd wordt door Milieudefensie Arnhem.
Doet u mee met de enquête? Het duurt ongeveer 5 minuten, is anoniem en de gegevens worden niet gedeeld met derden. Kijk verder op: Lichthinderenquête 
Voor meer informatie kijkt u op: www.minderlichthinder.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen