Profwielrenner Kenny van Hummel stopt

Foto:

Kenny van Hummel stopt met wielrennen. Voor het nieuwe seizoen heeft hij geen ploeg kunnen vinden die hem onder contract wilde nemen. De geboren Arnhemmer (Elden) verwierf grote bekendheid door in etappes tijdens zijn deelname aan de Tour de France 2009 in zijn eentje op grote achterstand binnen te komen. 

De 32-jarige Van Hummel reed dit seizoen voor de continentale ploeg Androni Giocattoli. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer Vacansoleil-DCM, Skil-Shimano en de opleidingsploeg van Rabobank. In 2009 werd de sprinter tweede op het EK en won hij de Dutch Food Valley Classic. Dit seizoen boekte hij drie overwinningen in etappekoersen en trad hij aan in de Arnhem Veenendaal Classic, waarin hij als veertiende eindigde.
Tour de France
Een bijna cultstatus verwierf hij tijdens zijn deelname in 2009 aan de Tour de France. In de bergetappes reed hij alleen en op grote achterstand van het peloton, maar wist telkens wel vloekend en tierend, binnen de tijdslimiet over de finish te komen. Ook in 2012 nam van Hummel deel aan de Ronde van Frankrijk. Beide keren haalde hij Parijs niet. 
Tegenkracht
Behalve voor het wielrennen zet van Hummel zich in als ambassadeur voor Stichting Tegenkracht. De stichting biedt kankerpatiënten verantwoorde sportbegeleiding. Meer informatie: www.tegenkracht.nl
Op de foto: Kenny van Hummel (re.) voor de start van Arnhem Veenendaal Classic 2014 (foto: Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen