Man red vrouw voor aanstromende trein

Foto:

Een 23-jarige man uit Westervoort heeft donderdagavond een heldendaad verricht op een spoorwegovergang in Velp. Een bejaarde vrouw uit Arnhem kwam met haar auto tot stilstand op de overweg, de man bedacht zich geen moment en haalde de vrouw uit de auto, juist voor een aanstormende trein.

De klap was enorm en de schade groot. De auto werd totaal vernield en ook de trein kwam er niet ongeschonden van af. Politieagenten die in de buurt waren hoorden de klap en waren snel ter plekke. Daar constateerden zij dat er niemand gewond was geraakt.
Net op tijd
De 73-jarige Arnhemse wilde na de overgang afslaan, maar deed dit te vroeg. De Westervoorter Stephan Gerritsen zag het gebeuren en reageerde direct, hij kreeg de auto echter niet van zijn plaats. Op het moment dat de spoorbomen dicht gingen haalde hij de vrouw uit de auto. Zij waren net van het spoor toen de aanrijding volgde.
Schrik
De man uit Westervoort wordt alom geprezen om zijn heldendaad, al zat ook bij hem de schrik er goed in. “Zo dat was ff schrikken! Gelukkig heb ik die lieve vrouw net op tijd uit haar auto getrokken..”, schrijft hij op zijn facebook-pagina. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen