Bezoek Sinterklaas in Historische Kelders Arnhem

Dit jaar logeert Sinterklaas met al zijn Pieten alweer voor het tiende jaar in de Historische Kelders van Arnhem. Na een weekje uitrusten van de reis en de intocht van zaterdag 15 november ontvangt de Sint graag bezoek. Dat kan tussen vrijdag 21 november en woensdag 3 december.

Acht dagen lang kunnen kinderen en belangstellenden op bezoek komen bij Sinterklaas op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In de Historische Kelders kunnen bezoekers kijken hoe Sinterklaas met zijn Pieten leeft en woont, wat voor werkzaamheden er verricht moeten worden, en wat de voorbereidingen zijn voor een onvergetelijk Sinterklaasfeest. 
Zo zijn er pepernoot bakkende Pieten in de keuken, een gedichten kamer, is de schatkist van Sinterklaas aanwezig en kun je een kijkje nemen in de badkamer van Sinterklaas. Je kan er zelfs even in de slaapkamer met het hemelbed van Sinterklaas gluren!
eu8932ivetanuqml2rihzyufj
Sinterklaas ontvangt van burgemeester Kaiser de sleutel van de Historische Kelders tijdens de intocht op zaterdag 15 november
In bijna alle kamers zijn Pieten aanwezig en Sinterklaas zelf is er natuurlijk ook om alle tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst te nemen. Daarnaast kunnen kinderen ook nog hun Pieten diploma halen door verschillende opdrachten uit te voeren zoals Pieten om gooien, pakjes in schoorstenen stoppen, dakrand lopen, zak sjouwen en meer.
Sinterklaas en de Pieten hopen ook dit jaar weer veel kinderen zelf de hand te mogen schudden en zijn aanwezig op de volgende dagen:
fqouncrmubf6zr6w93gkddabc
Voor kinderdagverblijven en kleuterscholen zijn er speciale openingsdagen en tijden, kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasarnhem.nl
Informatie
Sinterklaaskelders, van 21 november t/m 3 december 2014; tijden wisselend: 12.00 – 15.30 uur of 13.30 – 16.30 uur (zie boven); Entree: € 3,50 per persoon, kinderen tot en met 2 jaar  zijn gratis. Pinnen is niet mogelijk en reserveren is niet mogelijk (m.u.v. scholen en kinderdagverblijven); locatie: Historische Kelders, Oude Oeverstraat 4a te Arnhem.
Op verschillende dagen delen Zwarte Pieten strooigoed uit in de binnenstad van Arnhem.
Meer informatie
Kijk voor eerdere berichten en verslagen in het Sinterklaas-dossier op Arnhem Nieuws, of check de website www.sinterklaasarnhem.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen