Arnhem aan de slag met het Ondernemingsdossier

Foto:

Op maandag 17 november zijn de gemeente Arnhem en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem & Regio, gestart met het Ondernemingsdossier. Wethouder Hans Giesing ondertekende een samenwerkingsovereenkomst met Ernst Wilton, voorzitter van KHN Arnhem. Met het dossier kunnen ondernemers slim voldoen aan wetten en regels, waarmee ze bespaard blijven van tijd, geld en onnodige irritaties.

In het Ondernemingsdossier, dat van de ondernemer is, vult deze eenmalig zijn of haar bedrijfsgegevens in het online dossier in. Vervolgens kan de ondernemer digitaal vergunningen aanvragen en meldingen doen. Gegevens die eenmaal zijn vastgelegd, kunnen worden hergebruikt voor volgende aanvragen. Daarnaast maakt het Ondernemingsdossier de regels inzichtelijk door ‘regelhulpen’, die helder aangeven wat een ondernemer moet doen om de regels na te leven. Het is daarmee een nieuwe en vooral slimme manier van informatie uitwisselen tussen bedrijven en overheden. 
Dienstverlening
Ernst Wilton “Wij willen verantwoord ondernemen, maar wel zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het voldoen aan wetten en regels. Het Ondernemingsdossier helpt ons daarbij omdat het de regels in onze sector inzichtelijk maakt en koppelt aan te nemen maatregelen.” Wethouder Hans Giesing werkt hier graag aan mee:  “Een goede dienstverlening aan ondernemers is voor ons heel belangrijk. Daarom zijn wij blij met dit initiatief van de Koninklijke Horeca in Arnhem en werken wij hier graag aan mee.” 
Afspraken
In de samenwerkingsovereenkomst spreken ondernemers en gemeente af hoe zij informatie gaan uitwisselen. Alle horeca bedrijven in Arnhem kunnen direct met het Ondernemingsdossier gaan werken. 
Ondernemingsdossier
Het Ondernemingsdossier is een initiatief van de brancheorganisaties van de horeca (KHN en BHC), rubber- en kunststofindustrie (NRK) en de recreatiesector (RECRON). Het Ondernemingsdossier wordt inmiddels landelijk gebruikt door ruim 4.500 ondernemingen, 46 gemeenten, 3 provincies en 2 rijksinspecties. Meer weten? Kijk op: www.ondernemingsdossier.nl 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen