Feestelijke intocht Sinterklaas Arnhem

Sinterklaas is weer in Arnhem. Zaterdagmiddag 15 november arriveerde hij aan de Rijnkade waar hij feestelijk werd onthaald door burgemeester Kaiser en duizenden kinderen met hun ouders. Niet alleen aan de kade was het feest, ook langs de route en op de Korenmarkt genoot iedereen van de intocht. Sinterklaas logeert met de Zwarte Pieten in de Stadskelders en vanaf 21 november mogen de kinderen op bezoek komen.

Na een welkomstwoord door de burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, vertrok de stoet voor een route door de binnenstad en de wijk Klarendal. In de wijk werd eerder al verheugd gereageerd door de aankondiging van de doortocht van Sinterklaas en dat was langs de route te merken. Geen trottoirband bleef leeg, overal stonden de mensen langs de route. En belangrijk: overal was het onthaal warm en feestelijk.
avx4hosblynapw6eervtnba3j
Sleutel
Na een laatste ronde door de binnenstad eindigde de intocht op de Korenmarkt. Voor de verandering stond deze nu eens vol met kinderen. Ook hier werd de goedheiligman feestelijk ontvangen, de beentjes gingen van de vloer. Bij de kinderen, de Zwarte Pieten én de ouders. Op het podium ontving Sinterklaas de sleutel van de Stadskelders, waar hij de aankomende tijd logeert. Na een weekje ‘wennen’ mogen de kinderen vanaf 21 november op bezoek komen. Een dag eerder is in de binnenstad de lampionnenoptocht.
n7mmo5yd2k4tea1m5vi1aqhio
Feest
Diegenen die nog niet doorhadden dat de Arnhemse burgemeester wel van “een feestje” houdt, zijn na zaterdagmiddag wel om. Hoogst persoonlijk zette hij de Sinterklaasliedjes in en het kostte hem weinig moeite de héle Korenmarkt te laten volgen. Waar het elders in Nederland moeizaam ging, was er in Arnhem geen sprake van: de intocht in Arnhem was één groot feest. 
Klik voor meer foto’s op de bovenste foto (foto’s: Arnhem Nieuws)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
xpgw5cllcdoxuf4p91snjl6n9
gpzbll3hc2kau6368kj7ss0xe
kkk09ss5ul66py7dib4bvy66g
thifgxerv2qabxdqyd43l363c
baja9gcneaa74fp75ubqeng9e
opfwu3kedbpp5kqgk6c3phplx
bjfijwp3nui8ov1asix3wvgm2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen