Arnhemse startup strijdt om sociaal ondernemers-award IGNITE 

Foto: Stichting Scootbezorgd

Tijdens de kick-off van het trainingstraject in Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn de elf deelnemers aan de IGNITE-Award 2022 bekend gemaakt. Dit jaar doet Stichting Scootbezorgd uit Arnhem mee.

De jaarlijkse prijs is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds om startende sociaal ondernemers een vliegende start te geven. Het fonds helpt de ondernemers met individuele coaching en diverse business workshops om hun bedrijf de volgende stap te laten zetten. De ondernemer met het beste plan maakt kans op een investering van maximaal €100.000. De winnaar wordt op 19 januari bekend gemaakt.

Sociaal onderneming

Scootbezorgd.nl uit Arnhem is een sociaal onderneming die ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer kunnen werken door op een scootmobiel pakketjes te bezorgen. Deze bezorgdienst ontstond tijdens de studie van oprichters Frouke en Myrthe als een project waarmee ze ontmoetingen wilden creëren tussen mensen die elkaar normaal niet zo snel zouden spreken. Frouke en Myrthe kennen elkaar van de kunstacademie waar ze product design studeerden.
Iris Immink van IGNITE: “Uit de tientallen inzendingen hebben we dit jaar weer elf bevlogen ondernemers geselecteerd die de wereld wat socialer willen maken. Wat het dit jaar extra spannend maakt is dat er voor het eerst deelnemers uit heel Nederland meedoen. We hebben veel zin om samen met deze ondernemers meer impact te maken in heel Nederland.”

Alle deelnemers zijn:

  • Apparel Design, Altena (NB)
  • Hortus Experimentalis, Utrecht
  • In de Hand, Nijmegen
  • Stamps, Utrecht
  • Stichting Goejenhandel, Tilburg
  • Stichting Phood farm, Eindhoven
  • Stichting Scootbezorgd, Arnhem
  • Stichting Stronk, Dongen (NB)
  • Taaly, Amsterdam
  • Toespijs, Zoetermeer
  • Youngmade, Zwolle

De deelnemers zijn startende ondernemers die als doel hebben om Nederland socialer te maken en waarbij winst het middel om daartoe te komen is. De bedrijven zetten zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zorgvernieuwing of het tegengaan van eenzaamheid. Door hen te helpen hun verhaal nog overtuigender te brengen bijvoorbeeld, of een beter inzicht te krijgen in de financiën. Ze leren waar een goed businessplan aan voldoet en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Over IGNITE-Award

Dit jaar is het de 8ste keer dat het Anton Jurgens Fonds de IGNITE-Award organiseert. De IGNITE-Award begon als een regionale prijs met deelnemers uit Overijsel, Gelderland en Noord-Brabant en is nu een landelijke prijs geworden. De winnaars ontvangen een investering van €100.000, €50.000, of €30.000 euro. Daarnaast maken deelnemers ook kans op een publieksprijs van €10.000,-. Alle deelnemers krijgen een trainingstraject om hun onderneming verder te laten groeien en zo blijvende impact te maken.
Uitgebreide profielen van de deelnemers staan op https://www.igniteaward.nl/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen