'Startschot' EK Beachvolleybal 2024 klonk in drie steden tegelijk

15 aug , 12:56 Sport
brouwer ek beach 2023 rhf
Het EK Beachvolleybal is op 13 augustus in zowel Apeldoorn, Arnhem als Den Haag begonnen.  Op de eerste dag van het toernooi, dat voor de vierde keer in Nederland wordt gespeeld, kwamen ook al de eerste Nederlanders in actie.
Op zaterdag en zondag worden in Den Haag (Scheveningen) de finales gespeeld. Op de foto: Brouwer in EK Beachvolleybal 2023.
Opening in Apeldoorn
De officiële opening vond vanavond plaats in Apeldoorn, waar toernooidirecteur Bas van de Goor in het bijzijn van onder meer wethouder Nick Derks en Nevobo-voorzitter Peter Sprengers het startsein gaf . Vervolgens was het drietal in een vol stadion getuige van de eerste wedstrijd van Katja Stam en Raïsa Schoon. Nederlands beste beach-duo bij de vrouwen geldt als kanshebber op de Europese titel.
Kanshebbers
De kans is bepaald niet gering dat er dit jaar weer Nederlands succes wordt gevierd. Enkele hooggeplaatste teams hebben na de Olympische Spelen nog afgezegd. De drie Nederlandse teams, die kortgeleden nog in Parijs meededen, zijn wel van de partij. Naast Stam/Schoon zijn dat Yorick de Groot/Stefan Boersma en Matthew Immers/Steven van de Velde. De drie teams behoren tot de beste zes van Europa. Daarnaast doen nog zeven teams (drie vrouwenduo’s en nog vier mannenduo’s) mee aan het EK in eigen land: Piersma/Bekhuis, Bröring/Van Driel, Konink/Poiesz, Penninga Heemskerk, Luini/Varenhorst, Sengers/Boehlé en de eerdergenoemde Brouwer/Meeuwsen.
Programma, tickets, meer informatie
Voor het EK Beachvolleybal zijn nog kaarten verkrijgbaar. Meer informatie daarover op de website van het toernooi. Voor het programma, zie de afbeelding hieronder.