Modelvliegclubs demonsteren hun modelzweefvliegtuigen op 25 augustus

15 aug , 8:58 Nieuws
arnhemse luchtvaartclubstart model 1024x680
De Arnhemse Luchtvaartclub organiseert weer een demonstratie dag, dit keer samen met de Modelbouw Club Zevenaar.
Op 25 augustus vanaf 13.00 uur mag iedereen komen kijken en als je wilt kun je zelf ervaren hoe het is om een radiobestuurd modelzweefvliegtuig te vliegen. Er wordt er volop gevlogen op het vliegveld in het Duivense en Zevenaarse Broek aan de Kortslag /hoek Schoepikstraat Duiven.
Kennismaken met modelvliegsport
Op deze dag geeft de Arnhemse Luchtvaartclub belangstellenden de gelegenheid kennis te maken met de modelvliegsport. Bij het zweefvliegen met radiografisch bestuurde modellen gaat het er om na de start stijgende lucht (thermiek) te vinden om daardoor zo lang mogelijk boven te blijven. Precisie landingen maken het vliegen nog uitdagender.
Vliegen en bouwen
Bij de Arnhemse Luchtvaartclub vliegen zij niet alleen, zij bouwen ook hun vliegtuigen. In het centrum van Arnhem hebben zij hun eigen clublokaal waar ze meerdere dagen per week bouwen en gezellig samen komen. Er is volop gereedschap, (balsa) hout en kennis aanwezig, tevens frezen en laseren zij hun eigen modellen. De tekst gaat verder onder de foto.
Verschillende vliegers
Bij droog weer wordt er volop gevlogen op het vliegveld in het Duivense en Zevenaarse Broek aan de  Kortslag /hoek Schoepikstraat Duiven. Er zijn ervaren vliegers aanwezig die de diverse methodes van starten, vliegen en landen demonstreren. Er wordt gevlogen met modellen van 80 cm  tot 4,00 meter die in de lucht gebracht worden door een elektromotor, een lier of zelfs door het model te gooien. Veel zelfgebouwde modellen voor recreatief vliegen en meer geavanceerde carbon wedstrijdmodellen gaan de lucht in. Er is ook gelegenheid om, onder begeleiding van een instructeur, te voelen hoe je een modelzweefvliegtuig moet besturen.
Eventueel uitwijken
Als gevolg van het wisselende weer van de afgelopen weken, kan het zijn dat het gras van het vliegveld te kwetsbaar is om te betreden. In dat geval wijken de vliegers met hun vliegtuigen uit naar een ander veld in de directe omgeving.
Mee doen en meer informatie
Wil je dit unieke evenement niet missen en misschien zelf eens proberen te vliegen kijk dan, voor de zekerheid, op hun website.  Daar vind je de laatste informatie over de locatie waar gevlogen wordt en hoe je daar kunt komen. Tevens veel meer informatie over deze mooie hobby en foto’s.