Ontdek bij The Pigs wat Rugby met je doet tijdens de Nationale Sportweek

Foto: ARC The Pigs

Zoveel mogelijk Nederlanders laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september om draait. Ontdek wat rugby met je doet.

Tijdens de Nationale Sportweek opent Arnhemse Rugbyclub The Pigs de deuren zodat alle inwoners van Arnhem en omgeving zelf kunnen ontdekken wat rugby met je doet.

Doe mee

Ben je op zoek naar een nieuwe sport en wil je een kijkje komen nemen bij rugby? Dat kan. Groot, klein, sterk, snel, jong of oud, bij rugby is er voor iedereen een plek op het veld. Dus kom gezellig een avond rugbyen en kijk of dit de sport is voor jou.
De activiteiten die de Arnhemse Rugbyclub organiseert tijdens de nationale sportweek zijn:

  • Kennismakingsclinics op locatie, waar en wanneer: op aanvraag.
  • Open introductietraining jeugd zes tot en met achttien jaar: Op Sportpark Bakenhof, Huissensestraat 291, van 18.30 tot 20.00 uur, op dinsdag 21 sept en donderdag 23 september.
  • Open introductietraining dames achttien en ouder: Sportpark Bakenhof, Huissensestraat 291, van 20.00 uur tot 21.30 uur, op dinsdag 21 en donderdag 23 september.
  • Open introductietraining heren achttien en ouder: Sportpark Bakenhof, Huissensestraat 291, van 20.00 uur tot 21.30 uur, dinsdag 21 en donderdag 23 september.

Aansluitend aan de kosteloze introductietrainingen is het mogelijk om zes-weeks kennismakingsprogramma te volgen om de basis skills van rugby te leren zoals, passen, kicken en tackelen.

Open dagen

  • Zaterdag 25 september 10.00 – 13.00 uur, met live jeugdwedstrijden
  • Zondag 26 september 13:00 – 17:00 uur, met live wedstrijden

Meer informatie

Wil je meer informatie over Arnhemse Rugby Club The Pigs of over de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, neem dan contact op met Cosmo Smeets, [email protected] / 06-48685241.Wil je meer algemene informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek, kijk dan op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek.
Voor verdere informatie, vragen en/of aanmelden kan je terecht via [email protected].
Locatie: Sportpark de Bakenhof, Huissensestraat 289, 6833 JK Arnhem.

Rugby is teamsport

Wat is rugby nu eigenlijk? Doel van rugby is terrein veroveren op de tegenstander en punten te scoren. Dit doe je door de bal achter de doellijn op de grond te drukken (try) of door de bal tussen de doelpalen door te trappen (place and drop-goal) Een try levert vijf punten op en men mag dan daarna nog proberen de bal tussen de doelpalen te schieten wat twee extra punten kan opleveren. Strafschoppen op het doel en kicks tijdens openspel middels een dropkick leveren drie punten op. Bij alle doelpogingen moet de bal tussen de palen en over de dwarslat geschopt worden. Rugby is een teamsport, waarbij kameraadschap, sportiviteit, respect, discipline en plezier voor, tijdens en na de wedstrijd voorop staan.

Samenhangende en sociaal veilige club

De Arnhemse Rugbyclub The Pigs, zorgt al sinds 1974 dat er in en om Arnhem rugby gespeeld kan worden. De club heeft zich in al die jaren tot een gezellige, sociale, vriendelijke club ontwikkeld waar iedereen welkom is die rugby speelt of rugby een warm hart toedraagt, ongeacht je huidskleur, geloof of gender identiteit.
The Pigs zijn zijn een samenhangende en sociaal veilige club die over de verschillende generaties en teams heen een sterke sociale cohesie heeft en waar gezelligheid, vriend- en kameraadschap en drang naar sportieve prestaties heerst. Elk lid draagt de waarden en normen die rugby kenmerken uit en koestert, cultiveert en draagt deze over op de andere leden. We streven na zoveel mogelijk mensen, zowel actief als passief, op elk niveau te laten ervaren dat rugby een sport met respect, discipline, kameraadschap en passie en plezier is. Daarnaast zijn we door de jaren heen gegroeid aar een brede en stabiele vereniging. Dit uit zich in diverse teams over alle leeftijdscatergorieën voor zowel meisjes en jongens, dames en heren. Daarnaast zijn er ook social rugby teams actief denk hierbij aan touchrugby, wat de non-contact versie van het spel is voor jong en oud.

Beoefenen en bevorderen van de rugbysport

We zijn een gezonde club met als doel het beoefenen en bevorderen van de rugbysport, waarbij, continuïteit is gewaarborgd. Waarbij alle mensen die zich voor de rugbyclub inzetten, zowel leden, vrijwilligers en donateurs trots zijn op de club en de kernwaarden van de club uitdragen naar buiten toe. Daarmee leveren we in tijd van veel aandacht voor gelijkheid, inclusie en  een gezonde en actieve leefstijl een maatschappelijke bijdrage in de Arnhemse samenleving. Hiervoor is een goede organisatie nodig die gevormd is door de leden, beginnend bij goed bestuur, veel vrijwilligers die taken uitvoeren zodat we rugby kunnen aanbieden in brede zin, waarbij plezier, sportiviteit en respect centraal staan.

rugby

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden