Verkeersmaatregelen voor finish Boels Ladies Tour

Foto: Boels Ladies Tour

Ook dit jaar doet de Boels Ladies Tour Arnhem weer aan. Op zondag 8 september is de finish van de slotetappe in Arnhem. De verkeersmaatregelen voor de tour vind je hieronder.

De Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen. Met toppers als Anna van der Breggen en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

Finish bij Watermuseum

Na een etappe van 153 kilometer wordt op zondag 8 september de finish rond 14.15 uur verwacht op de Zypendaalseweg, ter hoogte van het Watermuseum. Vanaf 13.30 uur passeren de rensters de finishlijn twee keer voor een plaatselijke omloop). De koers is ook live te volgen via een groot scherm bij de finish.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

plattegrond verkeersmaatregelen

Verkeersmaatregelen binnen het parcours

Het volledige parcours is afgesloten vanaf de binnenkomst van de dames in Arnhem (rond 13.00 uur) tot de verwachte finish (rond 14.30 uur). Dit betreft de wijken Hoogkamp, Bakenberg, Gulden Bodem en Sonsbeek. In die periode kan er niemand, met uitzondering van de hulpdiensten, over het parcours rijden. Het oversteken van het parcours met de auto is in uitzonderingen mogelijk en uitsluitend als het koersverloop dit toelaat en op aanwijzingen van de eventregelaars. Parkeer de auto indien mogelijk op tijd buiten het parcours.
Fietsers en voetgangers kunnen het parcours oversteken op aanwijzing van een van de 45 vrijwilligers, die te herkennen zijn aan groene hesjes.

Verkeersmaatregelen Zypendaalseweg

De Zypendaalseweg is de hele dag, vanaf 7.00 tot 18.00 uur, afgesloten vanwege de opbouw en afbouw van de finish.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden