Veel belangstelling voor Bridge to Bridge

Foto:

Zondag 14 september wordt in Arnhem voor de 29e keer de Bridge to Bridge loop gehouden. Dat het hardloopevenement ook dit jaar weer ‘hot’ is blijkt uit het aantal inschrijvingen tot nu toe: 4.700. De organisatie hoopt de magische grens van 5.000 deelnemers te halen.

Dat de Rabo Bridge tot Bridge niet meer louter als lokaal hardloopevenement wordt gezien, blijkt uit een stijgend aantal inschrijvingen vanuit het buitenland. Onder de deelnemers zijn lopers uit België, Duitsland, Groot-Brittannië en Polen. De jongste deelnemer van dit jaar is twee jaar oud, de oudste is 78. De gemiddelde leeftijd van de lopers ligt op 35 jaar en er lopen iets meer mannen dan vrouwen mee. 
Record aantal kinderen
De organisatie maakte maandag ook bekend dat de Menzis 3 Engelse Mijl traditioneel met ruim 1.500 aanmeldingen de meest populaire afstand is. Dit jaar neemt er ook een record aantal kinderen deel aan de MediaMarkt Kidsrun, mede met dank aan de activiteiten die door Sportbedrijf Arnhem zijn opgezet. De Julianaschool uit de wijk Geitenkamp levert de meeste jeugdige deelnemers dit jaar. In 2012 en 2013 was dat de Kringloop. 
Magische grens
“We liggen op koers voor evenaring van het inschrijfrecord van vorig jaar, toen we de inschrijving sloten op 5.150. Mensen kunnen nog tot en met zaterdagavond inschrijven en je ziet altijd nog een piekje in de laatste dagen. Dus we gaan er stiekem toch wel een beetje vanuit dat we ook dit jaar in ieder geval door de magische grens van 5.000 inschrijvers heen gaan.” aldus Mark van Hoorn namens de organisatie.
 
Burgemeester geeft startschot
Het startschot van de eerste afstand, de MediaMarkt KidsRun, klinkt zondag 14 september om 11.00 uur in hartje Arnhem. De deelnemers aan ‘koningsnummer’, de Airborne 70 Memorial 10 EM – powerd by Building 026, worden om 12.00 uur weggeschoten door burgemeester Kaiser van Arnhem. De lopers van de Van Wijnen 6 EM vertrekken om 13.45 uur en de Menzis 3 EM start om 15.00 uur.
 
Inschrijven kan nog!
Hardlopers die ook de stoute loopschoenen willen aantrekken, kunnen zich nog tot zaterdag 13 september (20.00 uur) online inschrijven via www.bridgetobridge.nl.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden