KidsRun Bridge to Bridge steun voor gezondere levensstijl

Foto:

Aan de KidsRun tijdens de Bridge to Bridge loop op zondag 14 september doen veel kinderen mee. Bijzonder is dat onder deze kinderen er ruim 25 meedoen, die ernstig overgewicht hebben. Een samenwerking tussen Rijnstate en Media Markt moet voor deze kinderen een steuntje in de rug zijn naar een gezondere levensstijl.

De 25 kinderen zijn voor hun overgewicht onder behandeling zijn bij de kinderartsen te Rijnstate. Het Rijnstate Vriendenfonds, de kinderartsen van Rijnstate en Media Markt Arnhem hebben vorig jaar de handen ineengeslagen om deze kinderen op verschillende manier te ondersteunen in hun weg naar een gezonde leefstijl. Sponsoring en begeleiding van deze kinderen richting de KidsRun is één van de activiteiten die tot stand is gekomen uit deze samenwerking. 
Overwinning
Meedoen aan de KidsRun is voor de deelnemers een grote overwinning op zichzelf en een grote stap in de goede richting. In de aanloop naar de KidsRun hebben ze zelfs twee keer een speciale hardloopclinic gevolgd, georganiseerd door Mediamarkt Arnhem en de afdeling kindergeneeskunde van Rijnstate. De trainingen werden gegeven door voormalig topatleet Marko Koers.  
Om 11.00 uur geeft Jeroen Mertens, directeur van Media Markt Arnhem, op het Kerkplein, onder de voet van de Eusebiuskerk, het startschot voor de KidsRun van ongeveer 1 km. De spectaculaire finish is vervolgens op de Markt. 
MediaMarkt Arnhem is sponsor van de Kidsrun en van de kinderobesitasprojecten van Rijnstate.
Lees ook: Veel belangstelling voor Bridge to Bridge
Foto: John Voermans, VVBfoto
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
article
453
Aan de KidsRun tijdens de Bridge to Bridge loop op zondag 14 september doen veel
https://arnhem.nieuws.nl/sport/20140910/kidsrun-bridge-to-bridge-steun-voor-gezondere-levensstijl/
2014-09-10T10:00:00+02:00
https://arnhem.nieuws.nl/media/sites/21/2014/09/g8dou5uo7iv47i2epbqtke2wv-kidsrun2013john-voermansvvbfoto-2.jpg
Sport