Arnhemse meiden Nederlands kampioen schoolvoetbal

Het meisjesteam van groep 8 van de Pieter de Jongschool uit Arnhem is op 25 juni Nederlands Kampioen schoolvoetbal geworden. De meiden deden dit op zeer overtuigende wijze: alle wedstrijden werden gewonnen.

Het schoolvoetbalteam speelde voor de tweede achtereenvolgende keer de nationale finalewedstrijden op het sportcomplex van de KNVB in Zeist. Vorig jaar werd de vijfde plaats behaald. Gesterkt door dit resultaat startten de meiden dit seizoen aan het toernooi met het doel het beter te doen dan de vijfde plaats.

Dit doel werd ruimschoots gehaald. De ruim 30 wedstrijden die ze gespeeld hebben werden allemaal gewonnen. Tijdens de finale bleek nogmaals de overmacht van het meisjesteam, er werd met maar liefst 7-0 gewonnen. Niet eerder schopte een team van een school uit Arnhem het zo ver tijdens de jaarlijkse kampioenschappen schoolvoetbal.
De school, ouders en niet in het minst de meiden zelf zijn apetrots. Aan het schoolvoetbaltoernooi hebben dit jaar ruim 240.000 leerlingen meegedaan. Het meisjesteam ontving de beker uit handen van niemand minder dan balkunstenaar Soufiane Touzani.