Zilver en brons bij NK teams voor Bushi Arnhem

Op de nationale kampioenschappen judo voor jeugdteams hebben de drie deelnemende teams van Bushi Arnhem een uitstekende prestatie geleverd. Het meisjesteam -15 behaalde zilver, het jongensteam -12 brons en het meisjesteam -12 werd vijfde. De kampioenschappen werden zaterdag 28 juni gehouden in Triavium te Nijmegen.  

’s Ochtends vroeg waren judoka’s, ouders en coach al vroeg vanuit Arnhem afgereisd naar Nijmegen voor de gezamenlijke weging, voorbereiding, en warming up. Het Triavium was voor het NK teams volledig omgebouwd tot een echte judotempel: goed bezette tribunes, enthousiast publiek, spandoeken, toeters en spotlights. De steun van alle meegereisde supporters vanaf de tribune moet voor de judoka’s voelbaar geweest zijn.  
Meisjes -12: 5e plaats
Het meisjesteam -12 startte met een spannende wedstrijd tegen J.C Helden. Uiteindelijk werd gewonnen met 3-2 een goed begin van het NK teams. De volgende tegenstander was Geelhoed. Hiervan werd nipt verloren met 2-3. Om de derde plaats tegen judo A 7 was opnieuw tot de laatst partij spannend. Jammer genoeg werd met 2-3 verloren om de bronzen medaille.     
ssd21yoc2cinv6pd5bk1wun7i
Spanning op de vloer …
Jongens -12: brons
Het jongensteam -12 van Bushi Arnhem begon tegen Yushi. Dit was een lastige start en het team verloor met 1-4 van de latere kampioen. In de herkansing behaalden de jongens twee mooie overwinningen tegen respectievelijk Judo Sport Oost (4-1) en Judo A7 (4-1). Dit was voldoende voor een derde plaats voor het jongensteam van Bushi Arnhem.  
Meisjes -15: zilver
Het meisjesteam -15 bestond uit judoka’s die individueel dit voorjaar allemaal het NK -15 behaalden. Deze talentvolle meidengroep trekt zich aan elkaar op. Ze bekroonden een prachtig judoseizoen met twee mooie team-overwinningen (3-2) en behaalden de finale van het NK teams. De finale tegen Kenamju was een spannende strijd die nipt met 2-3 verloren werd.  
dd5z9c81i6fvy0sslbsg8zhxn
Coaching door Joyce Ott-Jansen
Mooie toekomst
Voorzitter van Bushi Arnhem, Pieter Ott, reageert enthousiast: “De judoka’s van Bushi Arnhem hebben laten zien met zilver, brons, en een vijfde plaats dat ze horen bij de top van Nederland. De judoka’s steunen elkaar en maken elkaar beter. Met de steun van coaches, ouders en vrijwilligers beloofd dit wat voor de komende jaren.”     
Informatie
Meer informatie over judo en Bushi Arnhem is te vinden op de website: www.bushiarnhem.nl; Bushi Arnhem is ook te volgen via Facebook (klik voor link).
Foto boven: Meisjesteam -15 met de zilveren medaille; foto onder: de drie deelnemende teams van Bushi Arnhem (foto’s: Bushi Arnhem)
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
r6jqd0aualu1bk20wxgtzgnc6
article
1124
Judoka’s Bushi Arnhem in de prijzen op NK teams
Op de nationale kampioenschappen judo voor jeugdteams hebben de drie deelnemende teams van Bushi Arnhem
https://arnhem.nieuws.nl/sport/20140629/zilver-en-brons-bij-nk-teams-voor-bushi-arnhem/
2014-06-29T14:05:23+02:00
Sport