Jong Oranje wint eerste wedstrijden

Jong Oranje staat na twee wedstrijden op het EK-kwalificatietoernooi volleybal in Arnhem, op de rand van kwalificatie voor het EK. Zowel Montenegro als Roemenië werden zonder setverlies aan de kant gezet. Zondag wacht de topper tegen Tsjechië. Bij winst is deelname aan het EK een feit.

De Nederlandse talenten kwamen vrijdag in sportcentrum Valkenhuizen tegen Montenegro geen moment in de problemen en eisten met ruime cijfers de overwinning op: 25-14, 25-19, 25-13. De dag voor de wedstrijd werd de ploeg geconfronteerd met een tegenvaller, basisspeelster Nicole Oude Luttikhuis raakte geblesseerd en haakte af. “Dat bracht wel even wat schrik en teleurstelling teweeg, maar het team is er heel volwassen mee om gegaan”, vertelt bondscoach Matt van Wezel, die verder lovend was over de speelsters, “We hebben vandaag heel weinig fouten gemaakt en keurig gespeeld.”  
Zaterdag werd EK kwalificatieconcurrent Roemenië verslagen. Net als vrijdag zonder setverlies: 13-25, 23-25, 17-25. “Roemenië is een ploeg van hoge pieken en diepe dalen. We hadden het grootste deel van de wedstrijd de controle, alleen in de tweede set kwamen we even in de problemen”, aldus de bondscoach.
 
Door de dubbele winst voert Jong Oranje de stand aan. Bij winst op Tsjechië volgt rechtstreekse kwalificatie voor het EK in Finland en Estland in augustus. Net als Nederland won ook Tsjechië haar eerste wedstrijden. Van Wezel: “Het belooft een mooi potje te worden morgen tegen Tsjechië, beiden twee keer gewonnen met 3-0, ik schat onze kansen 50/50 in. Hopelijk zit het hier zondag vol met Oranje supporters.”
Zondag 27 april, Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem: 15:00 uur: Montenegro – Roemenië, 17:30 uur: Tsjechië – Nederland. Klik HIER voor meer informatie en tickets.
Uitgebreide wedstrijdverslagen (klik op de uitslag):
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen