Judoka Victor van Gerven wint publieksprijs

Foto:

Tijdens het ‘Feest van de Sport’ in Luxor Live, op woensdag 23 april, werd voor het derde jaar de Arnhemse sportverkiezingen gehouden. In negen categorieën waren door de jury Arnhemse sporthelden genomineerd voor hun goede prestaties in 2013. Judoka Victor van Gerven van Bushi Arnhem ontving de publieksprijs.

De nominatie van Victor van Gerven betekende al een hele eer en erkenning voor zijn inzet, talent en zijn bijzondere sportieve prestaties. Binnen Bushi Arnhem is bekend dat Victor het niet alleen verdiend vanwege zijn uitzonderlijke sportprestatie (Nederlands kampioen onder 15 jaar in de gewichtsklasse onder 34 kg in 2013), maar tevens vanwege zijn inzet voor de club. 
Spannend
“Het werd een spannende sportieve avond met leuke intermezzo’s van dans, sport en zang tussen de uitslagen door. Het geduld van de wedstrijdselectie en ouders werd aardig op de proef gesteld. Eerst werden de genomineerden middels een filmpje voorgesteld en daarna de uitslag”, vertelt Pieter Ott, voorzitter van Bushi Arnhem, “Helaas geen uitverkiezing door de jury als sporttalent, maar wél een uitverkiezing door het publiek: Victor van Gerven wint de Gelderlander publieksprijs 2013.”  
publieksprijs
foto: Bushi Arnhem
Helden staan er gewoon
Ott: “Een bijzonder mooi resultaat en waardering voor Victor als sporttalent. Het is fijn om te merken dat sporters zoals Victor het sporten in Arnhem promoten. Niet omdat ze zichzelf zo geweldig vinden. Nee, echte helden promoten zichzelf niet, die worden gepromoot. Echte helden staan er ‘gewoon’ als je ze nodig hebt.”
Aandacht voor judosport
De enthousiaste voorzitter van de judovereniging geeft aan dat judo als sport minder bekend is. Zo is wedstrijdjudo bijvoorbeeld weinig op tv. “Wie weet dat aanstaand weekend het EK judo voor senioren gehouden wordt in Montpellier?”. De afgelopen maand hebben de judoka’s van Bushi Arnhem geprobeerd om extra aandacht te vragen voor de sport en het sporttalent Victor van Gerven via facebook en de website. 
Wilt u meer weten over judo en Bushi Arnhem, kijk dan op: www.bushiarnhem.nl. Bushi Arnhem is ook te volgen op Facebook: www.facebook.com/pages/Stichting-Bushi-Arnhem/
De winnaars van de sportverkiezing 2013: 
Internationale prestatie: Horace Boy Boy Martin (Kickboksen)
Sportman: Evert Scheltinga (Thriathlon)
Sportvrouw: Suzanne Dieker (Tafeltennis)
Sportploeg: Eldenia Dames 1 (Voetbal)
Aangepast sporter en/of sportploeg: Upward G1 (Hockey)
Sporttalent: Volleybal Jeugdteam meisjes
Sportvrijwilliger: Dave Verburg (Waterpolo ENC Arnhem)
Beste initiatief: Social Mile (Hardloopgroep)
Publieksprijs: Victor van Gerven (Judo) 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen