6000 bezoekers bij de Papendal Sport Parade

Foto:

ARNHEM – “Het NOC*NSF gaat er alles aan doen om de jeugd aan het sporten te krijgen en te houden” Dat was de boodschap van de algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen, tijdens de afsluiting van de Papendal Sport Parade op zaterdag 3 november, “Sport is voor iedereen en iedereen moet daar van kunnen genieten”.

ARNHEM – “Het NOC*NSF gaat er alles aan doen om de jeugd aan het sporten te krijgen en te houden” Dat was de boodschap van de algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen, tijdens de afsluiting van de Papendal Sport Parade op zaterdag 3 november, “Sport is voor iedereen en iedereen moet daar van kunnen genieten”.

 

Een groep ‘Vlaggendragers’ gaat de NOC*NSF daarbij helpen, onder hen Olympisch gouden medaillewinnaar Epke Zonderland, Paralympisch gouden medaillewinnares Marlou van Rhijn en zanger Ralph Mackenbach. Ongeveer 6000 bezoekers kwamen, ondanks het regenachtige begin, op de Papendal Sport Parade af.

NOC 100 jaar

Het NOC vierde zaterdag 3 november op Papendal in Arnhem haar 100-jarig bestaan en pakte flink uit. Op het sportterrein verrees een extra sportdorp, waar meer dan 100 verschillende sporten zich lieten zien. Het publiek, en vooral kinderen, konden aan vrijwel elke sport deelnemen via een demonstratie of clinic, op andere plekken werd gedebatteerd over sport. Hiervoor waren vele bekende (ex-)topsporters, bestuurders en journalisten aanwezig. NOC*NSF 100 jaar, Papendal Sport Parade Prins Wilem-Alexander en Jacques Rogge Als eregasten gaven prins Willem-Alexander en IOC voorzitter Jacques Rogge acte de présence. Bijzonder was de aanwezigheid van atronaut André Kuipers.

Een veiling van speciale sportattributen bracht € 12.000,- op voor het Jeugdsportfonds. Topstuk was een fakkel van de laatste Olympische Spelen, aangeboden door Jacques Rogge, die € 4.000,- op bracht.

Clinics

Onder leiding van topsporters konden kinderen een clinic volgen, zo werd er onder andere geschaatst met Barbara de Loor en paard gereden met Anky van Gunsven. Mountainbiker Bart Brentjens trok de bossen van Papendal in, Gregory Sedoc leerde kinderen de kneepjes van het Hordenlopen-vak op de binnen-atletiekbaan en zo waren er velen.

NOC*NSF 100 jaar, Papendal Sport Parade Wielrennen

Vlaggendragers

Om het NOC te helpen de sport dichter bij de mensen te krijgen,trekken Vlaggendragers hun eigen omgeving in om mensen te stimuleren te gaan sporten. Na een wervelende openingsact en een ceremonieel door een regiment van de Luchtmobiele Brigade werd de eerste groep vlaggendragers gepresenteerd: de sporters Epke Zonderland, Marlou van Rhijn, Minke Booij, Monique Kalkman en Bibian Mentel, journalist/commentator Hans van Zetten en de artiesten Ralph Mackenbach, Gerard Joling, René Froger en Suzanne en Monique Klemann (Loïs Lane). Zij gaan allen in hun eigen omgeving actief aan de slag om mensen ‘warm’ te krijgen om te gaan sporten.  

“Sport is een recht en geen voorrecht”, dat hebben de duizenden bezoekers wel meegekregen tijdens deze Parade.

NOC*NSF 100 jaar, Papendal Sport Parade De Vlaggendragers

 Dit verslag en de foto’s zijn gemaakt door Paul Stuivenberg, verslaggever bij

http://rheden.nieuws.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen