Gelders Sport Federatie werkt aan gezonde scholen met cursus

Arnhem – Gezonde en fitte kinderen met bewuste ouders en dito leerkrachten. Dát is waar de Gelderse Sport Federatie voor strijdt. Nieuw in deze strijd is de cursus B-Fit coach die 24 september van start gaat. Cursisten leren tijdens de cursus tot in detail hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl van kinderen, leerkrachten én ouders. Inschrijven voor de cursus kan nog tot 10 september. ProfessionalsDe cursus B-Fit coach is uitermate geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen het onderwijs, zoals vakleerkrachten, buurtsportcoaches of combinatiefunctionarissen. Professionals uit heel Nederland kunnen deelnemen aan de cursus. De GSF stoomt hen in vier dagen klaar om het uitgebreide programma B-Fit uit te voeren op basisscholen. Hierbij komen onder andere ouderworkshops, bewegen tijdens pauzes, lespakketten over gezonde voeding en bewegen, fittesten, het opknappen van schoolpleinen en het gezondheidsbeleid van een school aan de orde.

Arnhem – Gezonde en fitte kinderen met bewuste ouders en dito leerkrachten. Dát is waar de Gelderse Sport Federatie voor strijdt. Nieuw in deze strijd is de cursus B-Fit coach die 24 september van start gaat.
Cursisten leren tijdens de cursus tot in detail hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl van kinderen, leerkrachten én ouders. Inschrijven voor de cursus kan nog tot 10 september.
Professionals
De cursus B-Fit coach is uitermate geschikt voor professionals die werkzaam zijn binnen het onderwijs, zoals vakleerkrachten, buurtsportcoaches of combinatiefunctionarissen. Professionals uit heel Nederland kunnen deelnemen aan de cursus.
De GSF stoomt hen in vier dagen klaar om het uitgebreide programma B-Fit uit te voeren op basisscholen. Hierbij komen onder andere ouderworkshops, bewegen tijdens pauzes, lespakketten over gezonde voeding en bewegen, fittesten, het opknappen van schoolpleinen en het gezondheidsbeleid van een school aan de orde.

Effectief
Sinds enkele jaren voert de GSF het programma B-Fit uit op meer dan 50 basisscholen in Gelderland. Het meerjarige preventieve actieprogramma tegen overgewicht wordt gemonitord door onderzoeksbureau TNO. Uit een tussenmeting blijkt dat overgewicht en obesitas bij kinderen die deelnemen aan B-Fit afnemen. Vanwege dit succes heeft de GSF, met ondersteuning van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB), de cursus B-Fit coach ontwikkeld.

Start
De eerste cursus B-Fit coach start op maandag 24 september en de overige cursusdagen zijn 25 september en 24 en 25 oktober. De kosten bedragen 1600 euro exclusief btw per deelnemer. Hierbij is exclusieve toegang tot de online B-Fit portal met leskaarten, voorbeeld brieven, handleidingen en presentaties inbegrepen. De cursus wordt gegeven in Wijchen.

Inschrijven
Op www.cursusb-fit.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Op deze website is ook meer informatie over de inhoud van de cursus te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen