Arnhems driebandenteam wil naar de top

ARNHEM – Arnoud de Vries keert terug als coach. Dit maal in het driebanden. En de Duitse sperspeler Jürgen Kühl komt BCA/A1 Biljarts versterken.

ARNHEM – Arnoud de Vries keert terug als coach. Dit maal in het driebanden. En de Duitse sperspeler Jürgen Kühl komt BCA/A1 Biljarts versterken.

De Vries over zijn eerste contact met het team: “In juni werd ik benaderd door twee spelers met de vraag of ik interesse had om weer te gaan coachen. Het voelde goed en ik voelde vertrouwen. Ik heb de spelsoort driebanden groot altijd fantastisch gevonden.

Het team is ervaren, sportief en tevens straalt het team ambitie, maar ook realiteit uit.”
Vorig seizoen kon de voormalige succescoach (Nederlands kampioen met Topteam BCA in 2011 en promotie naar de eredivisie) zich ook al verbinden aan het Arnhemse eerste divisie team. “Inderdaad heeft René Gerrits mij toen gepolst, maar ik vond het toen nog wat te vroeg. Ik had voor mijzelf nog wat rust nodig. In de tussentijd heb ik niet stilgezeten hoor. Ik heb met twee van de spelers veel getraind en afgelopen seizoen heel veel wedstrijden van ze gezien. Met een goed gevoel kan ik jullie vertellen dat ik met veel positivisme de toekomst in ga met deze mannen.”

Hoog niveau in Arnhem
De nieuwe coach hoopt ook veel driebandenliefhebbers in de regio te kunnen enthousiasmeren. De Vries antwoord: “Er zijn heel veel mensen in die regio die niet weten dat er in Arnhem op zo hoog niveau driebanden wordt gespeeld. Wij spelen dit op de matchtafel (2.84×1.42m) en dat grote formaat kom je niet in cafés of culturele centra tegen.”
B.C.A./A1 Biljarts zal met De Vries moeten bewijzen dat ze beter zijn dan afgelopen seizoen. Er is geïnvesteerd in nieuwe spelers en goed nagedacht over de juiste man op de juiste positie. Zo komt veelvoudig Duits kampioen Jürgen Kühl over van Doetinchem en zal zeker 15 wedstrijden voor zijn rekening nemen. Verder ontbreken Karl-Heinz Gertzen, René Gerrits en de Arnhemmers Karel Brand en Gert-Jan Esvelt niet.
Zaterdag 8 september a.s. speelt B.C.A./A1 Biljarts haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Locatie: Biljartcentrum Arnhem, Velperplein 10, aanvang 19:00 uur.

*Palmares Jürgen Kühl qua driebanden
3x Duits kampioen individueel
5x Duits kampioen teams in de Bundesliga
8x winnaar van de Duitse beker
1x Wereldkampioen teams

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen