Het Arnhemse college gaat het Nederlands Watermuseum ondersteunen om de exploitatietekorten door de coronacrisis op te vangen. Publieksgerelateerde activiteiten vormen het leeuwendeel van de inkomsten.Publieksgerelateerde activiteiten vormen het leeuwendeel van de inkomsten.
Door gedwongen sluitingen en beperkingen daalde het aantal bezoekers echter van 66.000 in 2019 naar 38.000 in 2020 en zelfs minder dan 25.000 in 2021. De financiële gevolgen hiervan zijn ondanks eerdere steunmaatregelen te groot om zelf op te kunnen vangen.
Maatschappelijke meerwaarde
aan oog te hebben voor de maatschappelijke meerwaarde van het museum voor de stad zowel vanuit toerisme, economie, educatie, cultuur, water als klimaat. Het
Nederlands Watermuseumis de
gemeente zeer erkentelijk voor deze steun, die nodig is om de coronacrisis door te komen. Het biedt bovendien de ruimte om samen met zijn partners verder te werken aan de transformatie naar een toekomstbestendige vorm en inrichting. Want hoe we omgaan met ons water is cruciaal voor ons allemaal.
Bewustwording en gedragsverandering
Een Nederlandse zomer blijkt ‘ineens’ zowel gortdroge beken als voorbijdrijvende koelkasten te kunnen betekenen. Voor de toekomst zijn bewustwording en gedragsverandering net zo belangrijk als technologische hoogstandjes. Als ‘kidsproof’ museum, geliefd bij schoolgroepen en families, heeft het Watermuseum hier veel aandacht voor. In 2022 lanceert het dan ook meerdere educatieve samenwerkingsprojecten. Je wordt graag op de hoogte gehouden.