112

Burgemeester Marcouch sluit drugspand aan de Nieuwe Aanleg

Foto: Politie

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft het drugspand aan de Nieuwe Aanleg in de wijk Geitenkamp gesloten. Daar deed het Arrestatieteam van de politie op 1 april een inval.

In de woning trof de politie drugs en een vuurwapen, waarbij een bewoner werd aangehouden.

Ondermijnende drugscriminaliteit terugdringendrugspand

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Criminelen met drugsactiviteiten vanuit de woonwijk zijn voor onze kinderen een levensgevaarlijk voorbeeld en houden goedwillende buren en buurtbewoners in hun greep. Deze sluiting begon met meldingen van bewoners. Met wat zij zien kan de politie trefzeker optreden, in nauw contact met het OM, de gemeente en een kring aan diensten. Zo kunnen wij de wijk helpen de norm te herstellen en in Arnhem de ondermijnende drugscriminaliteit en hun toeleveranciers terugdringen.’

Offensief

Het drugspand aan de Nieuwe Aanleg blijft vooralsnog voor drie maanden gesloten. Gisteren sloot de burgemeester ook al een drugspand aan de Spechtstraat. Dit hoort bij het Arnhemse offensief tegen c. De gemeente sluit panden waar drugs gebruikt wordt, of gemaakt en verhandeld. Dit offensief wordt in heel Arnhem ingezet, waarbij de gemeente, samen met onder meer politie, handhaving, belastingdienst en corporaties, deze criminaliteit keer op keer de voet dwars te zetten.

Melden helpt

Burgemeester Ahmed Marcouch:De hulp van Arnhemmers is onmisbaar voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Vandaar het beroep op u om contact op te nemen met de politie als u iets weet of ziet. Dat kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen