Veiligheidswaarschuwing HomEvap en Brink Luchtbevochtigers

Foto: Home EVAP

De bedrijven HomeVap en Brink waarschuwen voor mogelijk onveilige situaties met de HomeVap luchtbevochtiger (EVAP accesoire). Het is mogelijk dat de gebruiker bij onjuist gebruik een elektrische schok krijgt.

De veiligheidswaarschuwing geldt voor de luchtbevochtigingssystemen van HomeVap en Brink. Bij Brink zijn deze als accesoire geleverd bij het Brink Warmteterugwin (WTW) systeem.

Verkocht van november 2016 t/m december 2020

De producten zijn verkocht van november 2016 tot en met december 2020. Ze zijn geleverd via installateurs, groothandels en webshops, en ook via leveranciers van warmteterugwin (WTW) systemen.

Risico elektrische schok

Het risico op een elektrische schok ontstaat als:

  • bij onoordeelkundig gebruik, als de HomeEvap niet spanningsloos is gemaakt, bij het verwisselen van de cassette;
  • bij het forceren van de deksel aan de onderzijde.

Als de EVAP niet wordt geopend en interne delen niet worden aangeraakt is er geen risico.

De leverancier van het product dringt er op aan om het product alleen te gebruiken zoals het bedoeld is, de instructies in de handleiding altijd te volgen  en altijd de stekker van de HomEvap uit de wandcontactdoos te halen voordat onderhoud of andere handelingen gedaan worden.

Meer informatie

Heb je een HomeVap of een Brink EVAP accessoire? Neem dan contact op met de bedrijven om vervolgstappen af te spreken. De bedrijven zullen uiterlijk eind januari 2021 contact met jou opnemen.
-HomeVap kun je bereiken via de volgende methoden:

-Heb je een WTW van Brink met de EVAP accessoire? Neem dan contact op met Brink:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden