Start bouw hotel en woningen bij Arnhem CS

Foto: Gemeente Arnhem

Maandag 26 augustus is de bouw begonnen van een hotel, appartementen, winkels en horeca bij Arnhem Centraal.

Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniƫle hei-installatie in werking een sloeg zo de officiƫle eerste paal.

Sluit aan de bij andere gebouwen

Op de bouwkavel komt een Ibis Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units (onder Novum Hospitality). Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, zoals ook in de rest van het stationsgebied. Het gebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten. Het sluit naadloos aan bij de andere gebouwen in het gebied.

Intiemere en levendigere uitstraling

Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2020 wordt opgeleverd. Daarmee krijgt dit deel van Arnhem Centraal een intiemere en levendigere uitstraling, met aan beide zijden van de Oude Stationsstraat winkels en horeca. Van der Zee is blij dat het stationsgebied nu zijn voltooiing nadert: “Dit draagt echt bij aan een gastvrije stad. Je loopt straks vanaf het station door een mooi gebied zo richting stadscentrum.” In het stationsgebied resteren nu nog drie te ontwikkelen kavels. De eerste twee zijn de woningbouwkavel Arnhemse Heeren aan de noordzijde van het station en de kavel naast het spoor aan de zuidzijde, waar een mix van kantoren en woningen zijn gepland. Voor de laatste kavel, meteen naast de Zypse Poort, zijn er nog geen concrete plannen.

Kunstwerken op bouwhek

Om de bouwplaats heen staat een schutting waar sinds vorige week vijf verhalen zijn afgebeeld. Die zijn iconisch voor de wederopbouw van de stad. Zo heeft het gebied al tijdens de bouw een mooiere uitstraling.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden