Iconen van de wederopbouw op Market Garden schutting

Foto: Gelders Archief

Ter herinnering aan de wederopbouw periode na de Slag om Arnhem komt er vlak bij het Centraal Station een kunstwand van honderd meter lang. En jij kunt hier van 21 t/m 25 augustus aan bijdragen.

Op het kunstwerk schilderen de kunstenaars Feleon en de Verfbrigade vijf Arnhemse iconen die een belangrijke rol speelden in deze periode. De beschilderde schutting bij Arnhem Centraal blijft maar liefst twee jaar staan en is een initiatief van creatief netwerk Made in Arnhem.

Vijf symbolen

In Arnhem is de komende twee jaar een honderd meter lange schutting te zien tussen het Willemsplein en het station. Op die plek verrijzen een hotel en woningen.¬†Made in Arnhem wil op de schutting vijf symbolen laten zien van ‘iconen’ van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Daarmee haakt het initiatief aan op de 75e verjaardag van Market Garden. Met deze operatie wilden de geallieerden in september 1944 Arnhem bevrijden, helaas tevergeefs.
Het gaat om beeltenissen van de in Arnhem geboren oud-minister van Staat Marga Klomp√©, oud-burgemeester Chris Matser, Vitesse, Ome Joop’s Tour en The Lazy King, een beeld in park Sonsbeek.

Schilder mee

Iedereen die wil kan meedoen met het beschilderen van de schutting. De schutting wordt beschilderd tussen woensdag 21 augustus en zondag 25 augustus. Als jij mee wilt schilderen aan de kunstwand bij Arnhem Centraal, schrijf je snel in, want vol = vol. Belangstellenden kunnen zich hier melden.

0