Ruhr Pop-Up Event: het Ruhrgebied komt naar Arnhem

Foto: Ruhr.topcard

Maak kennis met het Ruhrgebied op 7, 8, en 9 juni in het Musiskwartier. Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor bezoekers van alle leeftijden.

Hoewel het Ruhrgebied natuurlijk überhaupt makkelijk te bereiken is vanuit Nederland (het ligt immers net over de grens in Duitsland) maakt deze verrassende vakantiebestemming een heel weekend in juni een korte uitstap naar Arnhem. Om de inwoners kennis te laten maken met alles wat het Ruhrgebied te bieden heeft. Van fietsen door de regio tot avonturen in het industriële erfgoed: tijdens het Ruhr Pop-Up Event komen alle mogelijkheden van het Ruhrgebied aan bod. En bezoekers maken kans op de Ruhr.Topcard!

Waar:

Musiskwartier in Arnhem

Adres: Brouwersplein

  • 7 juni: 11.00 tot 18.00 uur
  • 8 juni: 10.00 tot 18.00 uur
  • 9 juni: 10.00 tot 16.00 uur

Wat kan je verwachten?

Verspreid over 3 paviljoens kunnen bezoekers kennismaken met drie onderwerpen die kenmerkend zijn voor het Ruhrgebied: industriecultuur, fietsen en de RUHR.TOPCARD. Naast dat je meer informatie kan winnen over wat er allemaal te doen en te zien is in het Ruhrgebied op het gebied van deze onderwerpen, kunnen bezoekers ook nog andere activiteiten ondernemen tijdens het evenement. Lees hieronder meer over ieder onderwerp.

  1. Industriecultuur

Wie aan het Ruhrgebied denkt kan niet anders dan denken aan de industrie. Tegenwoordig liggen de mijnen stil en zijn de voormalige industriële locaties omgetoverd tot bijzondere hotspots als restaurants, hotels, musea en evenementenlocaties. Tijdens het Ruhr Pop-Up Event kan je jezelf laten tekenen door een karikaturist waarbij je zelf kiest welk frame je rondom je tekening wilt hebben. Ook kan je zelf je creatieve kunsten tonen door een deel van de gigantische kleurplaat in te kleuren om zo het Ruhrgebied nóg kleurrijker te maken.

  1. Radrevier.ruhr

Fietsen in het Ruhrgebied is populair! Eerder dit jaar werden er al vijftien nieuwe routes door het gebied gepresenteerd. Wie gaat fietsen door het Ruhrgebied maakt mooie tochten waarbij het industriële erfgoed hand in hand gaat met veel groene natuur. Bijzonder is dat de sporen die vroeger werden gebruikt voor de mijnbouw nu dienen als fietspad! Tijdens het Ruhr Pop-Up Event maak je een virtueel ritje op een fiets door het Ruhrgebied door een VR-bril op te zetten.

  1. RUHR.TOPCARD

Met de RUHR.TOPCARD profiteer je van gratis of korting op toegang bij talloze attracties in het Ruhrgebied en maar liefst zeven attracties in Nederland (waaronder de Apenheul en Wildlands in Emmen)! De kaart is voor een kalenderjaar geldig en biedt onder andere toegang tot Moviepark Germany, Duisburg Zoo, de indoor skihal in Bottrop en de Gasometer in Oberhausen. Tijdens het Ruhr Pop-Up Event gooi je met gigantische dobbelstenen om kans te maken op een RUHR.TOPCARD.

Bereikbaarheid

Het Musiskwartier ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centrale station van Arnhem. Parkeren kan in Arnhem makkelijk bij de Musisgarage (Velperbinnensingel 2) en kost €0,42 per 10 minuten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden