Het Gelders landschap in beeld op de Gelderse TV

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

ARNHEM – Dit voorjaar gaat de nieuwe serie De Schatkist van Gelderland van start. In deze serie bezoeken we wekelijks de mooiste locaties in onze provincie in beheer van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). De serie is een gezamenlijk initiatief van Omroep Gelderland en GLK.

Sterk afwisselende landschappen bepalen de identiteit van onze provincie. Zo herbergt Gelderland rivieren, uitgestrekte bossen, robuuste kastelen en een grote verscheidenheid aan bijzondere planten en dieren. De Schatkist van Gelderland neemt de kijker elke week mee naar de mooiste locaties. Op iedere locatie zoomen we in op een karakteristiek gebouw, een opmerkelijk voorwerp, een bijzondere wijze van natuurbeheer of een speciale medewerker.

Eerste afleveringen: De Loenermark en Kasteel Rosendael

In de eerste aflevering gaan we van start op De Loenermark, een bos- en heidegebied bij Loenen op de Veluwe. Hier zien we de schaapsherder aan het werk, die met zijn schapen de heide open houdt.

In de daaropvolgende aflevering staat kasteel Rosendael en het bijbehorende park centraal. De hovenier van het park brengt de geschiedenis van de exotische schelpengalerij onder de aandacht, één van de bijzondere kunstwerken die indruk moesten maken op de adellijke vrienden van de kasteeleigenaren.

Ontdek meer dan landschappelijk pracht

De afleveringen van De Schatkist van Gelderland tonen niet alleen op sfeervolle wijze de huidige staat van de landgoederen en natuurgebieden, maar brengen ook de geschiedenis in kaart, waar mogelijk ondersteund met oude foto’s, brieven, dagboeknotities en geluidsfragmenten. Daarnaast wordt er praktische informatie gegeven over evenementen die GLK de komende maanden op de landgoederen en kastelen organiseert. De Schatkist van Gelderland is kortom een televisieprogramma voor iedereen die van Gelderland houdt!

De Schatkist van Gelderland is vanaf 11 mei wekelijks om 17.45 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald) of terug te kijken via uitzending gemist.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden