IGNITE Award zoekt startende sociaal ondernemers in Oost-Nederland

Foto: Anton Jurgens Fonds

De IGNITE Award wil regionaal sociaal ondernemerschap stimuleren. Deze prijs daagt ondernemers uit om met hun business idee een echte sociale verandering in gang te zetten.

Dit jaar staat de schijnwerper op Gelderland en Overijssel. Deelnemers maken kans op professionele begeleiding in het versterken van hun sociale onderneming én een investering van €100.000. Aanmelden kan tot en met 12 juli via IGNITEaward.nl.

Sociale Startups

Sociaal ondernemers bedenken slimme oplossingen voor maatschappelijke problemen en ondernemen om de wereld om hen heen te verbeteren. Om als sociaal ondernemer echt impact te maken, is een gedegen plan nodig waarin sociale en financiële doelen met elkaar in balans zijn. De IGNITE Award zet daar op in. De prijs versterkt de impact van sociale startups door coaching en begeleiding te bieden in een intensief trainingstraject van negen weken.

“Door ons traject stellen wij startende sociaal ondernemers in staat een goede basis te creëren voor hun onderneming. De haalbaarheid van plannen wordt getoetst en we verbinden hen aan ons bredere netwerk van experts. In heel korte tijd zorgen we er voor dat hun ondernemingen versterkt worden.” aldus Leoni Delsink van het Anton Jurgens Fonds, initiatiefnemer van de IGNITE Award.

Maatschappelijke impact

De IGNITE aanmeldprocedure is eenvoudig: geef antwoord op tien bedrijfsvragen en maak een korte videopitch. Daarin leg je uit op welk maatschappelijk probleem de social enterprise zich richt en hoe er een blijvende oplossing wordt geboden voor dit probleem.

“Ook als je al even bezig bent met je sociale onderneming kun je je aanmelden. De grens ligt bij twee jaar actief. Je zit dan nog steeds in een fase waarin je een heleboel dingen moet uitdenken en ons coachingstraject kan je daar zeker bij helpen,” aldus Delsink.

De belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen aan de IGNITE Award: stel maatschappelijke winst voorop en bereik dit doel op een financieel duurzame manier. De focus van de inzendingen moet liggen op één of meerdere van de volgende sociale impact thema’s: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verbeteren van sociale cohesie en eenzaamheid en/of uitsluiting terugdringen.

Selectie en finale

Uit alle aanmeldingen worden begin september de zes meest veelbelovende kandidaten geselecteerd. Onder begeleiding van coaches en trainers werken de finalisten in negen weken aan het versterken van hun businessplannen. Tijdens het slotevent op 7 november bepaalt een vakjury wie de winnaars worden van de IGNITE Award 2019.

Hierbij letten zij op de combinatie van sociale impact en financiële haalbaarheid. Daarnaast maakt de jury een inschatting van de potentie van de onderneming. De 1e prijs bedraagt €100.000 en de 2e prijs € 50.000.

Reacties

article
51520
De IGNITE Award wil regionaal sociaal ondernemerschap stimuleren. Deze prijs daagt ondernemers uit om met
https://arnhem.nieuws.nl/nieuws/20190420/ignite-award-zoekt-startende-sociaal-ondernemers-in-oost-nederland/
2019-04-20T15:28:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2019/04/20150855/Ignite-Campagnebeeld.jpg
Nieuws, Zakennieuws