Arnhemse band Vera Bon presenteert debuut EP in Deventer

Foto: Renate de la Poutre

Vera Bon, de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon, presenteert op 4 april haar debuut EP in het Penninckshuis in Deventer.

Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon, volledig bestaand uit Arnhemse oud-conservatorium studenten. Dit jaar zijn zij geselecteerd voor de Burger Beurs, het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis. Mede dankzij deze steun verschijnt in april de live EP ‘Huilen’ die zij op 4 april presenteren in de kerkzaal van het Penninckshuis.

Beeld en geluid

Voor deze eerste EP heeft de band gezocht naar een ultieme setting waarin de eerste twee jaar van hun bestaan het best kon worden samengevat. In plaats van de studio in te gaan, koos de band ervoor de EP live op te nemen in een prachtig, klassiek ogende huiskamer, in aanwezigheid van een select groepje publiek. Op deze manier hoopt de band de sfeer van de liedjes en intieme beleving van een live concert over te brengen op cd. De EP, met bijbehorend boekje met achtergrondverhalen en liedteksten is een totaalpakket van tekst, beeld en geluid.

Poëtische teksten

Vera schrijft Nederlandstalige liedjes die je met je hart begrijpt. Haar muziek is een zoektocht naar waarachtigheid. Buiten alles wat ‘hoort’ of ‘nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alle dag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Ze brengt die liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting. In haar poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

Artez Conservatorium

Sinds 2017 speelt Vera Bon met een vaste band die elkaar heeft ontmoet op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. De band bestaat uit Leon Senger (drums),  (Jop Albronda, (bas), Jurgen Houwers (elektrisch viool) en Dirk overbeek (accordeon). Met name het samenspel tussen elektrisch viool en accordeon zorgt voor een unieke sound waarmee de band zowel de melancholische als de chaotische sfeer van de liedjes weet te versterken.

De andere geselecteerden voor de Burger Beurs van 2019 zijn bluesrock band Boogie Monster en hiphop artiest Pjotr. Binnen dit traject kunnen de acts een jaar lang gebruik kan maken van de kennis, ervaring en het netwerk van het poppodium. Daarnaast ontvangen ze een budget om producties te ontwikkelen.

Concert: Vera Bon – EP Release ‘Huilen’| Datum: 4 april 2019| Locatie: Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer| Tickets: €11| Deur: 20:00 Aanvang: 20:30 | kaartverkoop:  www.burgerweeshuis.nl

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden