vr 06 nov, 20.15 uur – Introdans – SOMETHING OLD SOMETHING NEW

Nils Christe: Nieuwe creatie (wereldpremière)
Jiří Kylián: La Cathédrale Engloutie (Introdans première)
Sidi Larbi Cherkaoui: Orbo Novo (Nederlandse première)

In ‘SOMETHING OLD SOMETHING NEW’ brengt Introdans een mooie mix van historisch belangwekkende en nieuwe creaties. ‘La Cathédrale Engloutie’ van Jiří Kylián is een juweeltje, gedanst op een soundtrack van zeegeluiden en pianomuziek van Claude Debussy. Het roept gevoelens op van een romantisch, onvervuld verlangen. Nils Christe wordt vooral geroemd om zijn onnavolgbare muzikaliteit. Hij maakt zijn vijfentwintigste creatie voor Introdans. Sidi Larbi Cherkaoui liet zich inspireren door zijn ervaring met New York. Het leidde tot adembenemende dansscènes vol hoop en melancholie.

In dezelfde maand waarin de Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui als artistiek directeur van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen aan de slag gaat, presenteert Introdans de Europese première van zijn creatie Orbo Novo, geïnspireerd door zijn kennismaking met de ‘Niewe wereld.’ Meer lees je hier in de Scenes.

Lees hier wat danseres Nienke Wind van Introdans vertelt wat haar voeten meemaken!

Daarnaast laat Introdans oudere werken van choreografen samensmelten in een nieuwe voorstelling. Voor meer informatie klik dan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen