Tips om de juiste zorgverzekering te kiezen

Nederlanders moeten bij het kiezen van een zorgverzekeraar rekeningen houden met allerlei factoren, zoals de prijs, service en de vergoedingen die ze ontvangen. Vergelijkingswebsite Opiness geeft aan de hand van recensies van klanten over de verschillende aanbieders advies over welke zorgverzekeraar het beste bij jouw wensen aansluit.

Opiness analyseerde 1.843 recensies die het afgelopen jaar zijn gegeven.

  1. Contact

    Vind je persoonlijke contact belangrijk? Dan sluit Univé mogelijk aan bij jouw wensen. De verzekeraar springt eruit als het gaat om persoonlijk contact met klanten. Univé heeft ook fysieke verzekeringskantoren. Als je liever alles zelf online of via een app regelt in combinatie met telefonisch contact, dan kun je eigenlijk bij alle grote zorgverzekeraars goed terecht.

  2. Prijzen, spaaracties en collectiviteitskorting

    De prijs is een van de meest genoemde factoren in de keuze voor een zorgverzekeraar. Veel klanten vinden zorgverzekaar Ditzo en DSW goedkoop. Terwijl Menzis en CZ vaak juist als prijzig worden bestempeld. Een flink aantal zorgverzekeraars bieden collectiviteitskortingen via de werkgever aan. Verder zijn veel mensen enthousiast over het feit de Hema korting biedt in de winkel en dat je bij UnitedConsumers kunt sparen voor korting.

  3. Gespreid betalen van het eigen risico

    Het verplichte eigen risico is inmiddels opgelopen tot een aardig hoog bedrag. Klanten van DSW, CZ en Zilveren Kruis vinden het fijn dat ze gespreid kunnen betalen, zodat ze niet een gepeperde rekening krijgen.

  4. Vrije keuze van zorgaanbieder

    Vind je het belangrijk om zelf te kunnen bepalen naar welk ziekenhuis je gaat? Let dan goed op welke keuze je maakt, want niet alle zorgverzekeraars bieden je de vrije keuze. Ditzo, ONVZ, CZ en DSW bieden een ruime keuze in zorgverleners.

  5. Ruim vergoeden

    Klanten van ONVZ zijn zeer te spreken over specifieke zorgkosten die ze volgens hen bij de zorgverzekeraar wel vergoed krijgen, maar bij andere niet. CZ, IZZ en Zilverenkruis bieden daarentegen minder flexibiliteit. Ze hebben hun aanvullende verzekeringen vormgegeven in vaste pakketten. Uit recensies blijkt dat Menzis en IZA een goede dekking bieden. Verder is het bij sommige verzekeraars mogelijk om het pakket te ‘customizen’. Zo kunnen klanten van FBTO het gehele jaar door hun pakket aanpassen.

  6. Duidelijke informatie

    Elke verzekeraar wordt goed beoordeeld op het verstrekken van informatie, vooral klanten van Menzis, CZ, Zilverenkruis, UnitedConsumers en Pro Life zijn op dit tevreden. Verder bieden Ohra en CZ een duidelijk (online) declaratie overzicht.

  7. Goede klantenservice

    De meeste klanten ondervinden geen problemen bij hun zorgverzekeraars. Maar UnitedConsumers, DSW, Univé, Ditzo en CZ springen eruit op het gebied van goede klantenservice.

Lees recensies over alle zorgverzekeraars op Opiness. Op de website kun je ook je eigen ervaringen toevoegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen