Knappe koppen naar Openluchtmuseum

Foto: Marijke de Kuijer

Leerlingen van tien basisscholen hebben dankzij hun rekentalent met hun hele klas een dagje uit gewonnen naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Zij wonnen de prijs als winnaars van de Grote Rekendag op 25 maart jl.

Knappe koppen uit kleutergroepen, de onder- en bovenbouw van 188 scholen in Nederland beten zich tijdens de Grote Rekendag 25 maart j.l. vast in sommen die het museum had toegestuurd. Klassen die de juiste oplossing inleverden, maakten daarmee kans op een dagje uit. Die uitdaging gingen veel scholen aan. Zo’n gratis uitstapje naar het museum dat traditioneel tot één van de meest favoriete bestemmingen voor het basisonderwijs behoort, maakte het wel even de moeite waard de hersenen te kraken.

Vijf winnende scholen komen uit de omgeving van Arnhem. Zij hebben de Museumles gewonnen. Een compleet uitstapje, levende les op locatie in het spannende museumpark! De vijf andere scholen hebben de schoolreis gewonnen. Een hele dag uit met alle kinderen van de klas, een uitstapje dat al bij generaties op rij in het geheugen staat gegrift.

Lees meer over de onderwijsmogelijkheden in het Nederlands Openluchtmuseum op: www.openluchtmuseum.nl

Op de foto’s: Groep 4p van basisschool De Esdoorn uit Elst krijgen de cheque uitgereikt van Marloes Derksen en Marijke de Kuijer van het Nederlands Openluchtmuseum (foto’s: Marijke de Kuijer).

Klas4P%20De%20Esdoorn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen