Controles horecagelegenheden Varkensstraat

Foto: Politie Arnhem

Donderdagavond 26 maart is er door de politie, gemeentelijke handhavers, belastingdienst en brandweer een controle geweest in twee horecagelegenheden in de Varkensstraat in Arnhem.

De controle was gericht op onder andere de APV vergunningen (drank- en horecawet, speelautomaten) brandveiligheid, omzet en loonbelasting, op Wet ID en eventuele andere strafbare feiten. De burgemeester van Arnhem heeft al eerder aangegeven in alle opzichten aandacht te hebben voor de Korenmarkt en omgeving.

Bij de controle is onder andere geconstateerd dat de elektrische bekabeling onveilig was en de nooduitgang-verlichting defect was, bepaalde ruimten niet meer voldeden aan brandweervoorschriften, de drank- en horecavergunning niet meer geheel actueel was wat betreft de personen en de hygiƫne in beide zaken zeer te wensen overliet.

Door de belastingdienst wordt naar aanleiding van de controle nader onderzocht of er op een juiste wijze belastingen worden afgedragen.

Bij een van de horecagelegenheden werd materiaal gevonden bestemd voor de opbouw van een hennepplantage. In een etage boven de horecagelegenheid werd een professioneel ingerichte ruimte voor een kwekerij werd aangetroffen. De kwekerij was nog in aanbouw en kennelijk bedoeld voor hennepteelt. Planten werden niet aangetroffen. De exploitant van de betreffende horeca-inrichting is door de politie aangehouden voor nader verhoor.

Politie en gemeente verrichten de komende dagen nader onderzoek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen