SITA Nederland veranderd in SUEZ Environnement

Foto: Diederik van der Laan / Photo Republic.

SITA is een dochteronderneming van SUEZ Enivironnement Group. De groep is aanwezig in zeventig verschillende landen. Door internationale groei en integratie van nieuwe activiteiten, zijn er in de afgelopen jaren ruim veertig verschillende merken ontstaan, waaronder SITA. De nieuwe naam wordt in Nederland stapsgewijs ingevoerd.

Tot nu toe was de groep georganiseerd op basis van twee kernactiviteiten: water en afvalbeheer. Vanaf heden richt SUEZ Environnement zich op de bescherming van natuurlijke hulpbronnen met vier kernactiviteiten: het beheer en hergebruik van water, het recyclen en hergebruik van afval, oplossingen op het gebied van waterbehandeling en advisering over duurzame stedelijke en regionale ontwikkeling.

“De transitie naar een circulaire economie is in volle gang. SUEZ Environnement bevindt zich in het hart van deze evolutie en wij kunnen hierbij een belangrijke spilfunctie vervullen. Op het gebied van duurzaam afvalmanagement dragen we nu al bij aan het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en sluiten we ketens in samenwerking met partners. Met één nieuw merk – dat straks internationaal bekend staat om het beschermen van hulpbronnen – kunnen we dit nóg beter laten zien”, vertelt Wieger Droogh, algemeen directeur SITA Nederland.

Door de herpositionering hoopt SEUZ de merkstructuur te eenvoudige, in te spelen op nieuwe klantbehoeften en een grotere samenhang van de activiteiten binnen het bedrijf te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen