Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Arnhem

Foto: Arnhem Nieuws

Van 21 t/m 31 januari zijn de Nationale Voorleesdagen, een campagne die voorlezen op een speelse manier onder de aandacht brengt. De campagne is primair gericht op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. De aftrap vindt plaats op woensdag 21 januari met het Nationale Voorleesontbijt. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar: Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman.

Voorleesontbijten met plaatselijke beroemdheden
In Jeugdbibliotheek Rozet, Jeugdbibliotheek Presikhaaf en in Jeugdbibliotheek Kronenburg kan iedereen op woensdag 21 januari om 9.30 uur aanschuiven voor een lekker ontbijtje en een leuk verhaal. In de Bibliotheek Kronenburg komt burgemeester Herman Kaiser voorlezen. Wethouder Hans Giesing komt naar de Bibliotheek Rozet en in de Bibliotheek Presikhaaf leest wethouder Gerrie Elfrink voor. De toegang is gratis maar aanmelding vooraf is wel gewenst.

Programma
Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in alle vestigingen van de Bibliotheek nog meer te beleven voor peuters en kleuters. Zo spelen de Mammies een leuke voorstelling: Oma en Liesje gaan naar zee, gebaseerd op ‘Boer Boris gaat naar zee. Yvonne Jagtenberg speelt Balotje, een eigengereide kleuter, die vindt dat ze altijd gelijk heeft en eigenlijk is dat ook zo! Guido van Genechten, Belgische illustrator en peutenboekenschrijver, gaat samen tekenen met de kinderen en leest voor. Natuurlijk staan er ook voorleesuurtjes op het programma.

Een abonnement is altijd al gratis (tot 18 jaar) maar kinderen tot zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen er dit keer 2 cadeautjes bij: een vingerpopje van Boer Boris en een boekenbon van de Arnhemse Kinderboekwinkel ter waarde van € 5,-. Daarnaast is er weer een kleurplaat (tot 6 jaar) met de altijd-prijs-grabbelton.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.bibliotheekarnhem.nl/agenda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen