Dagelijkse schoonmaakbeurt Feestaardvarken

Foto: Arnhem Nieuws

Ondernemers uit de binnenstad van Arnhem, die rond het Feestaardvarken gevestigd zijn, zorgen er gezamenlijk voor dat de omgeving rond het Feestaardvarken en het kunstwerk zelf schoon worden gehouden. Gemeente Arnhem houdt het kunstwerk in de openbare ruimte en de omgeving daaromheen volgens een regelmatig rooster schoon. Door de grote populariteit van het Feestaardvarken, zowel overdag bij ouders met jonge kinderen als ’s avonds bij jongeren, is de omgeving van het kunstwerk gebaat bij een dagelijkse schoonmaakbeurt.

 

De Arnhemse ondernemers rondom het Feestaardvarken hebben dagelijks baat bij de komst van het Rozet met daarin onder andere de Bibliotheek Arnhem en Restaurant Momento, en de populariteit van het Feestaardvarken. Onderzoek van De Gelderlander wees zelfs uit dat de bezoekersstromen in de binnenstad zijn veranderd, ten gunste van de locatie rond het Feestaardvarken.

Feestaardvarken Rozet_Arnhem Nieuws (4)

Wereldwinkel Arnhem, de Bibliotheek Arnhem, Heeren van Aemstel, Éclairé Huidverzorging en Restaurant Momento in het Rozet hebben daarom besloten om gezamenlijk bij toerbeurt het kunstwerk en zijn directe omgeving dagelijks schoon te houden. Wethouder Elfrink en Burgers’ Zoo bedankten de ondernemers voor het mooie initiatief met een borrel op vrijdagmiddag 16 januari in café-bar Heeren van Aemstel.

Het Feestaardvarken is ontworpen door kunstenaar Florentijn Hofman en door het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum in 2013 aan Gemeente Arnhem cadeau gedaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen