Project 3D ambacht: Informatiebijeenkomst voor ondernemers

Foto:

Woensdag 8 oktober wordt in het Provinciehuis in Arnhem het project 3D-ambacht gepresenteerd aan ondernemers die geïnteresseerd zijn in 3D-printen. Het project geeft ondernemers de mogelijkheid om gedurende een jaar te onderzoeken wat 3D-printen voor hen gaat betekenen.

Binnen het project worden tien studenten opgeleid, die deels een conditie in het autistisch spectrum hebben (of een andere beperking in de sociale interactie) en beschikken over een hoge intelligentie (minimaal HBO werk en denkniveau). De studenten hebben een hoog ontwikkeld vermogen tot ruimtelijk denken en daarnaast zijn ze meer dan gemiddeld  in staat om ‘buiten de box’ te denken. Dit is namelijk een absolute vereiste voor dit nieuwe ambacht.
Banen creëren
Verschillende bedrijven hebben zich al verbonden aan dit project. Ze zien kansen of zijn al bezig de 3D technologie in hun bedrijf binnen te halen. Zij hebben behoefte aan mensen die opgeleid zijn voor dit ambacht en hen zo nodig kunnen adviseren in wat wel en niet mogelijk is. 
Informatieavond
Frank Houben, initiatiefnemer van dit project, zal het project nader toelichten en Peter van der Meulen, directeur van VDM kunststoftechnieken en expert op het gebied van 3D-printen, houdt een lezing over de wereld van het 3D-printen en ontwerpen. Ondernemers krijgen daarbij een goed beeld van de kansen die 3D-printen nu en in de toekomst biedt.
Aanmelding en nadere informatie
Woensdag 8 oktober 2014 van 16.00 tot 19.00 uur in het Huis der provincie, Markt 11 Arnhem. U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden via een mailtje naar: [email protected]. Op de website www.3dambacht.nl vindt u meer informatie over het initiatief. 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden