Bridge to Liberation Experience – multimediaspektakel herdenkt Slag om Arnhem

Foto:

Arnhem herdenkt vrijdag 19 september op bijzondere wijze Operation Market Garden van 70 jaar geleden. Onderdeel van deze operatie was de Slag om Arnhem, waarin de John Frostbrug centraal stond. Deze brug zal opnieuw centraal staan in het multimediaspektakel Bridge to Liberation Experience.

De 70e herdenking begint om 18.00 uur. Pipes & Drums komen vanaf de brug naar het Airbornplein, waar aansluitend de officiële herdenking plaatsvindt. Hierbij zijn ook veteranen aanwezig, die vervolgens een defilé uitvoeren op de Eusebiusbuitensingel.
Indrukwekkend
Om 20.30 uur start Bridge to Liberation Experience. Het evenemententerrein is geopend vanaf 18.15 uur en de toegang is gratis. Aanwezigen worden op indrukwekkende en indringende wijze met beeld, live muziek, special effects en dans meegenomen in het verhaal van de Slag om Arnhem en de evacuatie van de inwoners die daarop volgde. 
john-frostbrugarnhem-nieuws
John Frostbrug
Artiesten
Optredens worden verzorgd door Douwe Bob, Dotan, Gers Pardoel, Tania Kross, Eric Vloeimans, DJ Isis en Het Gelders Orkest. De regie is in handen van regisseur Alvin Williams, bekend van onder meer de productie van de koningsvaart bij de inhuldiging april vorig jaar. Het programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. 
Huis en Haard
Het programma is gebaseerd op de tentoonstelling ‘Van Huis en Haard -Airborne Memories’ die nu te zien is in het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek. Voor meer persoonlijke verhalen over de evacuatietijd ga naar: www.airbornemuseum.nl
Informatie
In verband met de herdenkingen worden in het centrum van Arnhem in de periode van maandag 15 tot en met maandag 22 september wegen en parkeerplaatsen afgesloten. Op donderdag 18 september vinden er repetities plaats om het geluid en licht te testen. 
Kijk voor een compleet overzicht van herdenkingen op: www.arnhem.nl; check ook het dossier op Arnhem Nieuws 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen