33.000 wandelaars lopen Airborne

Zaterdag 6 september is in Oosterbeek de Airborne Wandeltocht gelopen. De tocht wordt ieder jaar gehouden om ‘stil te staan’ bij de gevallenen tijdens de Slag om Arnhem in 1944. Naar schatting 33.000 wandelaars uit 17 landen liepen de 68e editie.

De tocht werd in 1947 voor het eerst gelopen, in totaal hebben al meer dan anderhalf miljoen mensen deelgenomen.  De Airborne Wandeltocht is het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden: 10, 15, 25 en 40 kilometer.
Johnny Peters
Om de Airborne Wandeltocht mogelijk te maken zijn ongeveer 800 vrijwilligers nodig, zij maken jaarlijks een bloemstuk ter ere van een veteraan. Dit jaar is dit opgesierd met een foto van de onlangs overleden eregast en veteraan Johnny Peters. Ook oud marsleider Pouwel Vos overleed in 2014, de tocht wordt nu gelopen onder leiding van Wilma Luckel.
da1atmzisiia1dgwklzw7mtc1
70 jaar
Operatie Market Garden, waar de Slag om Arnhem deel van uit maakte, wordt dit jaar voor de 70e keer herdacht. In de maand september vinden rond Arnhem op uitgebreide schaal herdenkingen plaats. 
Op de foto’s: Impressie 68e editie Airborne Wandeltocht, klik op de bovenste foto voor meer foto’s (Foto’s: Arnhem Nieuws)

Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
qcl2pkrj3ukr4ck1fcxfovv0r
rb1j5et0dzwhqcsdjnswsaq3v
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden