Brandtoren Rozendaal jarig: win een rondvlucht

Foto:

Voor velen is het een ijkpunt, voor anderen een rustpunt: de Brandtoren op het Rozendaalse Veld. De toren bestaat 65 jaar en dit wordt op 30 augustus 2014 onder de toren gevierd. Naar aanleiding van deze verjaardag worden door de Stichting Behoud Brandtoren Velp/Rozendaal meerdere activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom de verjaardag mee te vieren.

Eén van de activiteiten is een Brandtoren modelbouwwedstrijd. Iedereen wordt uitgenodigd om een model van de Brandtoren te maken. De leeftijd van de deelnemers is niet belangrijk, de materiaalkeuze is vrij en de afmetingen van de modeltoren zijn niet van belang. Er is één voorwaarde: het moet lijken op de echte toren.
Rondvlucht
De toren kan van 22 augustus tot en met 25 augustus ingeleverd worden bij Boekhandel Jansen & de Feijter aan de Emmastraat in Velp. Een deskundige jury wijst op basis van originaliteit en creativiteit een winnaar aan. De hoofdprijs liegt er niet om: een rondvlucht boven de brandtoren, aangeboden door Special Air Services in Teuge. 
Brandwacht
De Brandtoren, gebouwd in 1949, deed tientallen jaren dienst als ‘brandwacht’. Vanaf de toren kan een groot deel van de Veluwe en Veluwezoom worden overzien. Deze functie werd mettertijd overgenomen door vliegtuigen, die een veel groter gebied konden bestrijken. Nadien beklommen vele bekenden, waaronder Marco Borsato, ooit de toren en maakte Omroep Gelderland er jaren geleden een programma.
Verjaardag 
Op zaterdag 30 augustus wordt de echte verjaardag van de Brandtoren gevierd, met o.a. een optreden van de sopraan Tineke Roseboom. Naderhand zal er gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje. Om 19.00 uur wordt het feest  spetterend geopend. Gedurende ruim een uur zal er afwisselend worden gezongen en muziek worden gemaakt.
Kinderprogramma
Ook zullen er spannende en grappige verhaaltjes worden voorgedragen. Een leuk programma voor kinderen en volwassenen. De torenvrienden vinden het leuk als er veel kinderen komen met hun ouders. Lekker op een kleed of tuinstoeltjes rondom de toren genieten van het verjaardagprogramma! 
Informatie gezocht
Het bijwonen van de activiteit is gratis. U kunt natuurlijk altijd donateur worden van de toren om dit stukje erfgoed in stand te houden. Momenteel wordt gewerkt aan een film over de geschiedenis van de toren. Hiervoor wordt nog materiaal gezocht, net als foto’s en verhalen voor een verjaardagboekje over de toren.  
Meer informatie kunt u vinden op Facebook Brandtoren Rheden/Rozendaal
Bereikbaarheid
De Brandtoren staat op het Rozendaalseveld. Per fiets vanuit Arnhem via de Koningsweg of vanuit Rozendaal via het fietspad vanaf de Boerenallee (bij het kasteel). Komt u met de auto en wilt u dit combineren met fietsen of wandelen? Parkeer dan of op de Apeldoornseweg (thv Koningsweg – afstand naar brandtoren +/- 3km), of op de parkeerplaats aan het eind van de Kluizenaarsweg (afstand naar brandtoren +/- 2 a 3km) of de parkeerplaats via de Beekhuizenseweg (afstand naar brandtoren +/- 0,5km).
Illustratie onder: Leon Mommersteeg
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
brandtorenrozendaalflyerleonmommersteeg
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden