Extra activiteiten Bierwandeltochten tijdens Week van het Nederlandse Bier

Onder het motto “Proef de Natuur” combineert Bierwandeltochten wandelingen met een bierproeverij. Na een ontspannen wandeling schuift het gezelschap aan in een Nederlandse brouwerij voor een proeverij. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 15 t/m 25 mei organiseert Bierwandeltochten extra activiteiten, waaronder een wandeling naar ’t Goeye Goet in het Openluchtmuseum in Arnhem. 

“De één houdt van een lekkere wandeling door de natuur en een ander geniet van een lekker biertje”, vertelt Maarten Exel van Bierwandeltochten, “ik geniet van beide activiteiten en zo is enkele jaren geleden het idee ontstaan dit te combineren. Nederland is een wandelland bij uitstek en er zijn door het hele land tientallen kleine brouwerijen, zodat we telkens ergens anders wandelen én verschillende bieren proeven.” 
Exel organiseert de Bierwandeltochten vanuit thuisbasis Arnhem. “De wandeltochten worden zo uitgezet dat we met het Openbaar Vervoer naar het startpunt kunnen en na de proeverij ook weer met de bus of trein terug kunnen.” De wandelingen hebben een lengte van 12 – 14 kilometer (3 – 4 uur) en gaan door natuur- en cultuurlandschappen. Tijdens de wandeling vertelt Exel van alles over het gebied waar doorheen gewandeld wordt.
Telkens een verrassing
Een wandeling eindigt altijd bij een kleine bierbrouwerij, waar vervolgens een proeverij en meestal een rondleiding op het programma staan. “Nederland kent tientallen kleine bierbrouwerijen met elk hun eigen bier. Het is telkens een verrassing wat we te proeven krijgen”, aldus Exel. “De brouwers vinden het prachtig dat we langskomen en maken er meestal wat speciaals van.” Ook deelnemers zijn enthousiast. “Er zijn er die bijna altijd meelopen, ze wonen door het hele land. Nieuwe deelnemers zijn verrast door de unieke combinatie die Bierwandeltochten biedt.” 
qqh2fmg5w77svbbl4inxi7vqz
’t Goeye Goet – Bierwandeltocht Arnhem
Bierwandeltochten organiseert gemiddeld eens per maand een tocht. Tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 15 tot en met 25 mei, zijn er extra wandeltochten en proeverijen. Op zondag 24 mei is er een wandeltocht in Arnhem naar brouwerij ’t Goeye Goet in het Openluchtmuseum. De wandeling start op NS station Arnhem-Zuid en loopt door de rijke afwisseling van natuur, stad en cultuur in Arnhem naar de Schelmseweg. In de brouwerij wacht vervolgens een bierproeverij en een rondleiding.
Aanmelden ’t Goeye Goet
Liefhebbers kunnen zich nog aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 24 mei. De wandeling start om 11.00 uur bij NS station Arnhem Zuid, de kosten bedragen 25 euro per persoon (incl oa. entree). Aanmelden kan tot zondag 18 mei a.s., stuur een mail aan: [email protected]. Kijk voor meer informatie op: Bierwandeltocht ’t Goeye Goet, Arnhem
Programma Bierwandeltochten tijdens de Week van het Nederlandse Bier:
15 mei: Bierwandeltocht naar Nederlands bierproeffestival, Den Haag
17-18 mei: Bierwandelweekend Vechtdal – 3 brouwerijen: De Pauw | Berghoeve | Mommeriete
21 mei: Bierwandeltocht naar brouwerij Maallust, Veenhuizen
24 mei: Bierwandeltocht naar brouwerij ’t Goeye Goet, Arnhem
25 mei: Trappisten Bierwandeltocht La Trappe, Tilburg
Kijk voor meer informatie over Bierwandeltochten op: Bierwandeltochten.nl; Kijk voor meer informatie over de Week van het Nederlandse Bier op: weekvanhetnederlandsebier.nl
Foto’s: Bierwandeltochten
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
abmkiq4a1erlpvpq82r0cqdtd
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen