Stadsregioraad besluit over megawinkelcentra

ARNHEM – De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen neemt vandaag een besluit over waar er megawinkelcentra mogen komen. De Stadsregio vindt dat er plaats is voor grootschalige detailhandel in Ressen bij Nijmegen, in de Rijnhal in Arnhem, de Spoorallee in Zevenaar en in Nieuwgraaf in Duiven. Vandaag moeten de aangesloten 20 gemeenten…

ARNHEM – De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen neemt vandaag een besluit over waar er megawinkelcentra mogen komen.

De Stadsregio vindt dat er plaats is voor grootschalige detailhandel in Ressen bij Nijmegen, in de Rijnhal in Arnhem, de Spoorallee in Zevenaar en in Nieuwgraaf in Duiven. Vandaag moeten de aangesloten 20 gemeenten bij de Stadsregio hier een besluit over nemen.

Vrees voor leegstand

De provincie wil alleen bij Duiven, bij de IKEA, megawinkelcentra toestaan. De provincie is bang voor leegstand in de binnensteden als er op meer plekken in de Stadsregio grote shoppingmalls komen.  

Het is al bekend dat de gemeenten Rheden, Overbetuwe, Lingewaard, Wijchen en Zevenaar niet willen instemmen met de plannen. Maar deze gemeenten hebben geen meerderheid in de Stadsregioraad.

Provincie neemt besluit

Het besluit van de Stadsregioraad is een advies aan het college van Gedeputeerde Staten. Het is dus de provincie die over deze langslepende kwestie uiteindelijk een besluit neemt.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden