Toneelstuk ‘Speeldrift’ in Schouwburg Arnhem

Foto:

ARNHEM – Het Nationale Toneel staat zaterdag 23 februari in de kleine zaal van de Schouwburg van Arnhem met het toneelstuk ‘Speeldrift’. Eén van de spelers is de in Arnhem opgegroeide Vincent van der Valk.

ARNHEM – Het Nationale Toneel staat zaterdag 23 februari in de kleine zaal van de Schouwburg van Arnhem met het toneelstuk ‘Speeldrift’. Eén van de spelers is de in Arnhem opgegroeide Vincent van der Valk.

Speeldrift is een bewerking van de roman ‘Spieltrieb’ van de Duitse auteur Juli Zeh (1974). Het aanvankelijk luchtige verhaal, dat langzaam omslaat in een filosofische thriller vertelt het verhaal van Ada en Alev die samen de wereld zien zoals zij is: een door God verlaten speelplaats. Ze gebruiken de naïef-optimistische gymleraar Smutek om hun filosofie in de praktijk te onderzoeken. Hij ontpopt zich als willige pion in een gevaarlijk en erotisch geladen spel. Maar dan barst de bom en het eindspel vindt plaats in de rechtbank. Hier staat de beruchte rechter Koude Sophie voor een nagenoeg onmogelijke opgave: hoe kun je rechtspreken over mensen die zich buiten de maatschappij hebben geplaatst en geen enkele norm of waarde erkennen?

Vincent van der Valk

Eén van de hoofdrollen in dit stuk wordt vertolkt door de talentvolle, in Arnhem opgegroeide, Vincent van der Valk. In een recensie wordt hij omschreven als “vilein, scherp en geestig als ‘smartguy’ Alev, maar hij schakelt net zo makkelijk naar een komisch pubermeisje”. In december 2012 speelde van der Valk met NTGent in de grote zaal van de Arnhemse Schouwburg in het stuk ‘Olifant Jezus’, samen met Steven van Watermeulen en Elsie de Brauw. Tevens heeft hij vorige zomer in Amsterdam (Frascati) en later in de herfst in Gent (NTGent) gespeeld. Later dit jaar speelt hij in Leuven en, eind dit jaar, in Arnhem zijn solo-voorstelling ‘Don’ t shoot the messenger’ spelen. Vincent van der Valk is opgegroeid in Arnhem.

Speeldrift is een bewerking van Rik van den Bos en Casper Vandeputte, die tevens regisseert. De spelers zijn Tamar van den Dop, Mariana Aparicio Torres, Vincent van der Valk en Stefan de Walle.

Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek door Willem Jan Mulder.

Speeldrift, zaterdag 23 februari, aanvang 20.30u. Locatie Schouwburg Arnhem, kleine zaal. Kaarten kosten € 17,50.

Kijk voor meer informatie op:

www.toneelschuur.nl (Productie)

Schouwburg Arnhem

(met dank aan: Maarten van der Valk)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen