Optreden Zinkzand in Café de Kroeg

ARNHEM – Rhythm en Blues zoals dit ooit bedoeld is: groovy en met veel soul. Zondag 24 februari zijn deze klanken te horen in Café de Kroeg. De toegang is gratis.

ARNHEM – Rhythm en Blues zoals dit ooit bedoeld is: groovy en met veel soul. Zondag 24 februari zijn deze klanken te horen in Café de Kroeg. De toegang is gratis.

“Niet gelikt, maar piepend en krakerig. Niet te glad, maar van de straat, rijzend uit de modder alsof het galmt vanuit een keldertje in de Mississippi”, de formatie Zinkzand heeft het zelf over Rhythm en Stampblues, maar bij een optreden hoor je hier en daar ook Havenchansons, Gypsyska en Rock n roll voorbij komen. De één doet het denken aan Tom Waits, de ander aan Seasick Steve en weer een ander aan Stuurbaard Bakkebaard.

Show

Om de sfeer en het leven van Zinkzand nog meer over te brengen neemt de band voor sommige optredens ook grootse decors, eigen DJ’s en een VJ mee. Om hun muziek te maken, heeft Zinkzand een liefde voor een vreemde en uitgebreide instrumentarium ontwikkeld. In de lente van 2009 begonnen ze in deze samenstelling voor het eerst op straat te spelen in Zeeland.  En daarmee was een andere liefde geboren: spelen op vreemde plekken. Zo traden ze al op in kelders van 1.90, op oude zeilschepen, op het dak van hun bandbus, op het erf van een boerderij tussen de kippen, in een studenten keuken, maar ook op festivals, cafés, podia en natuurlijk gewoon op straat. Begin 2012 nam Zinkzand in een week tijd haar eerste album op: “De thee trekt maar de zee nog meer”. Met dit album op zak wil Zinkzand verder trekken en op zo veel mogelijk plekken spelen. Want overal waar ze tot nu toe kwam zag men dat Zinkzand een feestje is om te zien en te horen.

Zinkzand bestaat uit Aswin van As (Drums), Ward Blokland (Gitaar, zang, contrabas, mondharmonica, klompen), Rowan van As (Cajun, piano, trekharmonica, mondharmonica, viool) en Wiebe Radstake (Gitaar, zang, contrabas, kazoo, touwbas)

Zinkzand, zondag 24 februari om 18.00u in Cafe de Kroeg, Nieuwstraat 27 te Arnhem. De toegang is gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen