Twee nieuwe bewoners voor het Kenniscluster

Horecaondernemer en ToART Kunstuitleen vestigen zich in nieuw onderkomen

Horecaondernemer en ToART Kunstuitleen vestigen zich in nieuw onderkomen

ARNHEM – Lion Hermsen uit Arnhem gaat de horecafunctie in het Kenniscluster verzorgen. Hermsen is na een openbare selectieprocedure naar voren gekomen als partij die deze uitdagende klus het beste kan uitvoeren.  Daarnaast heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met ToART (Kunstuitleen) die op de 3e etage een ruimte huurt van waaruit ze haar activiteiten ontplooit.

Het kenniscluster wil een warenhuis zijn van kennis en informatie, een werkplaats voor ontwikkeling en educatie, een venster op kunst en cultuur, een inspiratiebron voor lezen en literatuur en een podium voor ontmoeting en debat. Presentaties, debatten, optredens en tentoonstellingen maken het kenniscluster tot een levendig centrum in het Rijnbooggebied.

De hoofdgebruikers van het kenniscluster worden de Bibliotheek Arnhem, het Historisch Museum Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem en Volksuniversiteit Arnhem. Zij vestigen zich in het kenniscluster. Daarnaast zijn er instellingen die actief deelnemen aan het aanbod in het kenniscluster.

Het Gelders Archief werkt samen met de Gelderland Bibliotheek en het Historisch Museum aan de inrichting van het Erfgoedcentrum.

Wethouder Michiel van Wessem heeft verheugd gereageerd op de ‘nieuwe bewoners’. De nieuwe huurders zien in de mogelijkheden “mooie, leuke en creatieve uitdagingen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen