Bezoekersrecord voor Focus 2012

Foto:

ARNHEM – FOCUS Filmtheater heeft met 76.000 bezoekers 2012 afgesloten als jaar met het hoogste bezoekersaantal ooit. Bijna 20% van deze bezoekers kwamen op de filmhit Intouchables af.

ARNHEM – FOCUS Filmtheater heeft met 76.000 bezoekers 2012 afgesloten als jaar met het hoogste bezoekersaantal ooit. Bijna 20% van deze bezoekers kwamen op de filmhit Intouchables af.

Ten opzichte van 2011 boekte Focus een groei van ruim 13 procent. Het feit dat de top tien van de meest bezochte films in 2012 maar liefst 51 procent van het totale bezoekersaantal heeft getrokken, toont eens te meer aan dat Focus uit zijn voegen aan het groeien is: meer zalen om zowel goedlopende films een geruime tijd te kunnen vertonen als ook te kunnen voorzien in voldoende gevarieerd aanbod, blijken absoluut geen overbodige luxe te zijn.

Digitaal

2012 was voor Focus (en heel veel andere filmvertoners) ook hét jaar waarin de langverwachte digitaliseringsslag plaats vond. Met als gevolg dat de good old 35mm filmprojector nauwelijks meer wordt gebruikt. De omschakeling naar digitale projectie is zeer voorspoedig verlopen en het publiek heeft positief gereageerd op de haarscherpe digitale projectie.

Junior

Ook het aantal jeugdige bezoekers laat een groei zien ten opzichte van het jaar daarvoor, met een stijging van 18% liepen ruim 7.000 junioren Focus binnen. Ook een flink aantal scholen heeft de weg naar het educatieve aanbod van Focus gevonden. In samenwerkingen met verschillende aanbieders van educatieve workshops biedt Focus scholen de mogelijkheid om hun leerlingen in te wijden in de wondere wereld van het bewegende beeld. Leerlingen leren kijken, nadenken, maken en reflecteren, met vaak verrassende resultaten.

40 jaar

Met de Filmclub, cursussen en samenwerkingsverbanden werden in 2012 goede projecten uitgevoerd. Dit wordt ook in 2013 voortgezet. In december 2013 begint het jubileumjaar van Focus. In 2013 bestaat Focus 40 jaar. Het filmtheater kijkt niet alleen terug naar de interessante, vaak roerige periode die achter haar ligt, maar vooral ook vooruit, naar de toekomst waarin onze dromen en ambities vorm moeten gaan krijgen: een kunstencluster waarin Focus en het Museum voor Moderne Kunst samengaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen