Drukke ochtendspits en gladheid

Foto:

Vanwege de verwachte sneeuwval moet u dinsdagochtend rekening houden met een enorm drukke ochtendspits, met lange files in de Randstad en het zuiden van het land. De laatste keer dat er sneeuw viel, op donderdag 6 december 2012, stond er meer dan 600 km file. 

Vanwege de verwachte sneeuwval moet u dinsdagochtend rekening houden met een enorm drukke ochtendspits, met lange files in de Randstad en het zuiden van het land. De laatste keer dat er sneeuw viel, op donderdag 6 december 2012, stond er meer dan 600 km file. 

Plaatselijk wordt er vijf tot tien centimeter sneeuw verwacht. Als die voorspelling uitkomt zal dat grote gevolgen hebben voor het verkeer. Dinsdagochtend is normaal gesproken al de drukste spits van de week met gemiddeld 200 kilometer file. Dat kan nu makkelijk meer dan het dubbele worden. De ANWB adviseert weggebruikers om zich voor vertrek goed op de hoogte te stellen van de situatie op de weg.

Gladheid door sneeuw
Het KNMI meldt dat er, met uitzondering van het oosten van het land, de komende uren af en toe sneeuw valt, een volgend gebied met sneeuw boven het zuidwesten breidt zich in de avond en nacht verder uit over de zuidelijke helft van het land. Dinsdag overdag valt af en toe lichte sneeuw. In totaal kan er tot en met dinsdagavond in het zuidwesten en zuiden ongeveer rond 5 cm, lokaal wat meer, sneeuw vallen. In het midden en westen valt 1-3 cm, de verwachting is dat er in het oosten en noorden nauwlijks sneeuw zal vallen .

Dienstregeling Nederlandse Spoorwegen aangepast

Voor dinsdag 15 januari  wordt er sneeuw en vorst verwacht. Deze weersomstandigheden kunnen het treinverkeer ernstig hinderen. Om problemen zo goed mogelijk op te kunnen vangen, passen NS en ProRail uit voorzorg vanaf de start van de treindienst de dienstregeling op veel trajecten aan. Houdt u rekening met minder treinen, vaker overstappen en meer drukte in de trein. Plan uw reis daarom kort voor vertrek de reisplanner van de NS is bijgewerkt.

Vooruitzichten wat betreft temperatuur

De gehele week blijft de temperatuur in vrijwel het hele land onder nul. Alleen in Zeeland en op De Wadden komt de temperatuur soms net een graadje boven het vriespunt uit. ’s Nacht is de temperatuur sterk afhankelijk van de aanwezigheid van wolken. In een bewolkte nacht ligt de temperatuur rond -3. In een heldere nacht komt het gemakkelijk tot matige vorst (tussen -5 en -10). Daar waar vanavond en vannacht een mooi sneeuwdek ontstaat kan het later in de week tijdens een heldere nacht nog een stuk kouder worden. Strenge vorst wordt dan gemakkelijk gehaald en ook zeer strenge vorst (<-15 graden) behoort dan tot de mogelijkheden zo wordt gemeld door www.weeronline.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen