Aankomende week veel vallende sterren te zien

Foto: allesovervallendesterren.info

Aankomende week zijn er flink wat vallende sterren te zien. Naar verwachting zijn de meeste zichtbaar in de nacht van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag.

De vallende sterren zijn het beste te zien tussen 2.00 en 5.00 uur, dan met zo’n 23 vallende sterren per uur. Voor die tijd verstoort het maanlicht het zicht en na 5.00 uur wordt het al snel weer licht volgens weeronline.nl.

Alpha Capricorniden

Half juli zijn de eerste Alpha Capricorniden al te zien. Ze zijn te zien tot ongeveer 10 augustus. In die zelfde periode zijn ook de Delta Aquariden – Zuid te zien. Deze meteoren komen uit de zelfde hemelstreek en hebben ongeveer de zelfde hemelstreek. De Capricorniden kun je herkennen aan hun oranje achtige kleur. Deze meteoren kunnen af en toe erg helder worden, met soms een vuurbol. Het maximum valt op 30 juli overdag. De radiant kun je vinden in het sterrenbeeld Capricornus (Steenbok). In totaal kun maximaal twee meteoren per uur zien.

  • Actief: 15 juli tot 10 augustus
  • Maximum: 30 juli

Komeet Neowise

Ook de komeet Neowise is volgende week tussen ongeveer 23.00 uur en 1.30 uur nog zichtbaar in het westen tot noordwesten. Hoewel hij met het blote oog lastig is te vinden, biedt een verrekijker uitkomst, aldus het weerbureau.
Lees meer informatie over komeet NEOWISE.

Perseïden in augustus

De beste meteorenzwerm van de zomer vindt altijd in augustus plaats. Het maximum van de Perseïden valt op woensdag 12 augustus. In de nacht van 12-13 augustus kan het aantal vallende sterren oplopen tot vijftig per uur.

Meer informatie over vallende sterren

Zie hier.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden